Ukrainā atkal okupantu raķešu uzbrukumi; Kijivā dzirdami sprādzieni (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Trešdien Kijivā dzirdami sprādzieni un galvaspilsētas mērs Vitālijs Kličko informējis, ka krievu raķete trāpījusi vienam galvaspilsētas infrastruktūras objektam.

Krievijas uzbrukumos Kijivā nogalināti vismaz trīs cilvēki un seši ievainoti, paziņojušas galvaspilsētas amatpersonas.

"Uzbrukuma rezultātā tika bojāta divstāvu dzīvojamā ēka. Trīs cilvēki gājuši bojā un seši tika ievainoti," lietotnē "Telegram" paziņojusi Kijivas militārā administrācija.

Kijivas mērs paziņojis, ka galvaspilsētā pārtraukta ūdens apgāde.

"Apšaudes dēļ ūdens apgāde Kijivā ir apturēta," sociālajos medijos paziņojis Kličko.

Kijivas apgabala kara administrācijas vadītājs Oleksijs Kuleba pavēstījis, ka viss Kijivas reģions palicis bez elektrības. Viņš arī ziņo, ka apgabalā darbojas zenītartilērija.

Pēc Kulebas teiktā, Kijivas apgabalā trāpīts dzīvojamam sektoram un kritiskās infrastruktūras objektiem.

Par sprādzieniem tiek ziņots arī Ļvivas un Vinnicas apgabalos. Ļvivas mērs paziņojis, ka pēc Krievijas triecieniem pilsēta palikusi bez elektrības.

Ukrainas valsts uzņēmums "Energoatom" ziņo, ka visas trīs atomelektrostacijas, kuras joprojām kontrolē Ukraina, ir atslēgtas no elektroapgādes tīkla.

"Energoatom" vēsta, ka Krievijas uzbrukumi iedarbinājuši avārijas protokolus Rivnes, Dienvidukrainas un Hmeļnickas atomelektrostacijās un visi reaktori tikuši automātiski atslēgti no elektroapgādes tīkla.

Arī Moldova ziņoja, ka valstī ir plaši elektrības apgādes pārrāvumi.

Trešdien visos Ukrainas apgabalos izsludināta gaisa trauksme un amatpersonas ziņo, ka krievi no dienvidiem un austrumiem izšāvusi raķetes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu