Ždanoka Eiropas Parlamentā balsojusi pret Krievijas pasludināšanu par teroristisku valsti (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Tatjana Ždanoka
Tatjana Ždanoka Foto: Paula Čurkste/LETA

Eiropas Parlaments (EP) ir pasludinājis Krieviju par terorismu atbalstošu valsti; rezolūciju; tiesa, balsojums nebija vienbalsīgs, vēsta "Panorāma".

Rezolūcija tika pieņemta ar 494 balsīm "par", 58 balsīm "pret", tajā skaitā skaitā Tatjana Ždanoka (Latvijas Krievu savienība) no Latvijas, un 44 atturoties. Pārējie no Latvijas ievēlētie deputāti balsoja par rezolūciju, izņemot Ušakovu, kas balsojumā nevarēja piedalīties, jo atrodas Rīgā uz tiesas sēdi. Tiesa, Ušakovs esot norādījis, ka, ja atrastos Briselē, balsotu par.

Pēc Eiropas Parlamenta balsojuma, kurā Krievija tika atzīta par terorismu atbalstošu valsti, EP mājaslapai noticis hakeru uzbrukums, par kuru atbildību uzņēmušies prokrieviski hakeri, paziņojušas amatpersonas.

"Eiropas Parlaments ir pakļauts sarežģītam kiberuzbrukumam. Atbildību uzņēmusies prokremliska grupa," tviterī paziņoja EP priekšsēdētāja Roberta Metsola.

"Mūsu IT eksperti pretojas tam un aizsargā mūsu sistēmas. Tas notika pēc tam, kad mēs pasludinājām Krieviju par terorismu atbalstošu valsti. Mana atbilde: #SlavaUkraini," paziņoja Metsola.

EP preses pārstāvis Žaume Duks atklāja, ka EP mājaslapa piedzīvo piekļuves atteices jeb DDoS uzbrukumu.

Cits avots EP atklāja, ka šis ir sarežģītākais hakeru uzbrukums, kāds EP pēdējā laikā noticis.

EP mājaslapa nobruka neilgi pēc tam, ka EP deputāti pasludināja Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

"Šodienas uzbrukums Eiropas Parlamenta sistēmām ir brīdinājuma šāviens. Tas ir uzbrukums Eiropas demokrātiskajai sirdij," sacīja Vācijas EP deputāts Rasmuss Andresens.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu