Video Porziņģa un Bertāna pārstāvētās komandas cieš zaudējumus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolistu Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna pārstāvētās komandas trešdien piedzīvoja zaudējumus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačos.

Vašingtonas "Wizards" izbraukumā ar rezultātu 105:113 piekāpās Maiami "Heat", kas pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Porziņģis nospēlēja 33 minūtes, guva 21 punktu (2p. 6/10, 3p. 2/9, soda metieni 3/6), izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un četrreiz rezultatīvi piespēlēja.

Latvieša kontā arī divas kļūdas, piecas piezīmes un negatīvs +/- rādītājs -3.

"Wizards" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Kails Kuzma, kurš trāpīja tikai divus no 13 tālmetieniem.

Uzvarētāju sastāvā Kails Laurijs guva 28 punktus, Keilebs Mārtins iemeta 24, Tailers Hīro pievienoja 17, bet Bems Adebajo izcēlās ar 15 punktiem un 11 izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Pašā mača sākumā "Wizards" ieguva deviņu punktu pārsvaru, taču turpinājumā iniciatīvu pārņēma "Heat", kas puslaika pārtraukumā devās ar +17.

Pēc pārtraukuma "Wizards" atspēlējās un samazināja rezultāta starpību līdz viena precīza tālmetiena tiesai - trešā ceturtdaļa noslēdzās 80:83.

Mača ceturtajā nogrieznī bija cīņa punkts punktā. Porziņģis spēles pēdējā minūtē netrāpīja divus tālmetienus, cenšoties palīdzēt savai komandai atspēlēties.

Abām komandām sastāvos bija iztrūkumi traumu dēļ. "Wizards" nācās iztikt bez Bredlija Bīla un Rui Hačimuras, bet "Heat" vienībai nevarēja palīdzēt Džimijs Batlers, Makss Struss un Dankans Robinsons.

"Wizards" ar 10 uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, savukārt "Heat" ar bilanci 8-11 ierindojas 11. pozīcijā.

Citā mačā Dalasas "Mavericks" viesos ar rezultātu 112:125 piekāpās Bostonas "Celtics", kas izcīnīja 10. uzvaru pēdējos 11 mačos.

Bertāns spēlēja vien piecas minūtes, netrāpīja divus divpunktu metienus un vienu trīspunktnieku, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Latvijas basketbolistam pēc ceļgala traumas sadziedēšanas šis ir šosezon tikai ceturtais mačs. Otro reizi Bertāns palika bez punktiem.

"Mavericks" no zaudējuma neglāba rezultatīvais Luka Dončičs, kurš guva 42 punktus, atdeva deviņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Vēl viesu komandā izcēlās Kristians Vuds, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas.

"Celtics" rindās Džeisons Teitams guva 37 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, Džeilens Brauns iemeta 31 punktu.

Bostona lieliski uzbruka grozam no tālās distances, realizējot 50% metienu (17 no 34), kamēr Dalasai šis rādītājs bija vājāks - 35,5% (11 no 31).

"Celtics" jau pirmās ceturtdaļas otrajā pusē ieguva vairāk nekā 10 punktu pārsvaru, kas mača turpinājumā pieauga līdz pat 27 punktiem.

Bertāna pārstāvētā "Mavericks" ar deviņām uzvarām un astoņiem zaudējumiem ieņem 10. vietu Rietumu konferencē.

"Celtics" ar bilanci 11-4 ir Austrumu konferences un visas līgas kopvērtējuma līdervienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu