Foto ⟩ Šveice apliecina favorītes statusu un apspēlē Kamerūnu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Ar uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīru futbolā ceturtdien Katarā sāka Šveices valstsvienība, kas G apakšgrupas pirmajā mačā ar 1:0 (0:0) pieveica Kamerūnas izlasi.

Šveices izlases labā vārtus guva Brīls Embolo.

Mača ievadā Kamerūnas futbolisti centās atbildēt ar pretuzbrukumiem un pēc pāris no tiem apdraudēja Šveices izlases vārtus. 30. minūtē tikai Kamerūnas futbolista neatrašanās uzbrukuma priekšgalā liedza pēc Jana Zommera nepārliecinošā tvēriena ieraidīt bumbu vārtos.

Pirmajā puslaikā abos laukuma galos teicamu sniegumu demonstrēja Šveices izlases aizsargs Silvans Vidmers, kurš gan apdraudēja pretinieku vārtus, gan glāba savu komandu.

Otrā puslaika sākumā Šveice pārņēma iniciatīvu un 48. minūtē pēc Džerdana Šakiri piespēles no labās malas Embolo izdarīja precīzu sitienu no ļoti tuvas distances - 1:0. Zīmīgi, ka vārtu guvējs Embolo pats ir dzimis un daļu no bērnības pavadījis Kamerūnā.

Puslaika vidū Kamerūnas izlases vārtsargs Andrē Onanā glāba Ganas izlasi no Rubena Vargasa bīstama sitiena. Atlikušajā laikā nevienai no izlasēm neizdevās izmainīt mača rezultātu un Šveices futbolisti svinēja minimālu uzvaru.

Plkst. 21 G apakšgrupas spēli aizvadīs Brazīlijas un Serbijas izlases.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Šveices izlases sastāvs: Jans Zommers; Silvans Vidmers, Niko Elvedi, Maneuls Akandži, Rikardo Rodrigess (Erajs Kemerts, 90. min.); Remo Freilers, Granits Džaka, Džibrils Sovs (Fabians Freis, 72. min.); Džerdans Šakiri (Noā Okafors, 72. min.), Rubens Vargass (Fabians Rīders, 81. min.), Brīls Embolo (Hariss Seferovičs, 72. min.).

Kamerūnas izlases sastāvs: Andrē Onanā; Nikolā Nkulū, Fai Kolinss, Žans Šarls Kastaleto, Nuhū Tolo; Andrē Franks Zambo-Angisa, Samuels Guē, Martēns Ongla (Gaēls Onduā, 68. min.); Ēriks Maksims Šupo-Motings (Vensāns Abubakars, 74. min.), Braiens Mbeumo (Mumī Ngamaleu, 81. min.), Karls Toko Ekambi (Žoržs Kevins N'Kudū, 74. min.).

Tēmas

Uz augšu