Vācijas skeletoniste Naize, pirmo reizi startējot Vistlerā, uzvar PK pirmajā posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Hanna Naize
Hanna Naize Foto: AP/Scanpix

Vācijas skeletoniste Hanna Naize, pirmo reizi startējot Vistleras trasē Kanādā, ceturtdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā.

22 gadus vecajai Naizei braucienos bija otrais un trešais rezultāts, kas neliedza izcīnīt uzvaru summā. Otrās vietas ieguvēja, Pasaules kausa debitante Heilija Klārka no ASV bija pirmā pēc pirmā brauciena, bet otrajā finišēja vien devītā, uzvarētājai summā zaudējot 0,18 sekundes.

Klārka dalīja otro vietu ar Broganu Krovliju no Lielbritānijas skeletona izlases, kurā strādā Latvijas titulētais braucējs Martins Dukurs. Britu skeletoniste otrajā braucienā sasniedza jaunu starta rekordu, kas tagad ir 4,74 sekundes.

Cits Dukura audzēknis, Markuss Vaiats ceturtdien izcīnīja uzvaru vīriešu sacensībās. Sieviešu konkurencē pirmajā posmā startēja 16 sportistes, bet vīru sacensībās - 15 skeletonisti.

Latvijai sieviešu sacensībās ir divas kvotas dalībai Pasaules kausā, taču tās netiks izmantotas.

Plānots, ka līdz jaunajam gadam ledus trašu sportisti Pasaules kausa posmus aizvadīs tikai Ziemeļamerikā. Sezonas sākums ir Vistlerā, Kanādā, no 22. līdz 27. novembrim, bet nedēļu vēlāk plānots posms Pārksitijā, ASV. Savukārt no 11. līdz 18. decembrim iecerēts posms citā ASV trasē Leikplesidā.

Pēc tam sportisti dosies uz Eiropu, kur pēc 2023. gada sagaidīšanas no 3. līdz 8. janvārim cīnīsies Vinterbergas trasē, Vācijā. Nākamie divi posmi plānoti Altenbergā, Vācijā, no 10. līdz 15. janvārim un no 17. līdz 22. janvārim. Pēc tam no 24. janvāra līdz 5. februārim plānots pasaules čempionāts Sanktmoricā, Šveicē, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12. februārim.

Sezonas noslēgums plānots no 12. līdz 19. februārim Siguldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu