Ziemassvētki bez raizēm: receptes un padomi mierīgam svētku laikam

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Krakenimages.com/Shutterstock

Apcerīga advente ir šķietami neiespējamā misija. Mēs joņojam pa veikaliem, meklējot dāvanas. Mēs organizējam, greznojam, iepakojam, gatavojamies cept un šmorēt - vēlams, pēc iespējas sarežģītākas receptes un ļoti izsmalcināti, un līdz svētkiem jau esam tā pārguruši no visa, ka vairs neizjūtam ne mazāko prieku – tikai atvieglojumu par to, ka šis trakais pirmssvētku skrējiens vāveres ritenī ir beidzies.

Šogad izmēģini citu scenāriju - novelc rokasbremzi, ieslēdz neitrālo pārnesumu un palutini sevi ar nesteidzīgiem Ziemassvētkiem, uzzinot receptes un ieteikumus, lai svētki izdotos bez liekām raizēm.

Nepārspīlē ar dāvanām

Lai iepriecinātu savus mīļos Ziemassvētkos, nav nepieciešams tērēt lielas naudas summas. Galvenais, lai dāvana ir no sirds un tiek dāvināta ar patiesu mīlestību. Mūsu ieteikums ir īpaši parūpēties tieši par dāvanas iesaiņojumu - lai tas ir akurāts, pārdomāts un oriģināls. Un,

lai dāvanai piešķirtu nelielu sirsnīgu noti, pievieno tai kādu no veikalu plauktos atrodamajiem našķiem.

Tie jau ir glīti un gaumīgi iepakoti un būs gards papildinājums sarūpētajām dāvanām (plašu dāvanām piemērotu našķu klāstu atradīsi šeit).

Ja nu tomēr dāvanu nav sanācis sagatavot laicīgi, mierīgi vari izlīdzēties, dāvinot tikai saldumus. Tie derēs gan pašiem mazākajiem, gan mammām un tētiem, gan kaimiņiem, kolēģiem un vecvecākiem.

Gatavo svētku galdu bez pārmērībām

Ziemassvētku maltīte ne vienmēr nozīmē treknus ēdienus un neveselīgu pārēšanos. Mēs iesakām ēdienkarti izplānot savlaicīgi, iekļaujot tajā veselīgus produktus un ēdienus, kas ir ne tik piesātināti kalorijām, kā varbūt svētkos ierasts. Viens no veidiem, kā aizstāt treknos salātus, kuri bagātīgi sajaukti ar majonēzi, ir veikalā izvēlēties jau gatavās salātu mērces. Tās ir ideāls papildinājums dažādiem salātlapu maisījumiem, kā arī veselīgiem salātiem ar tunci, vistas gaļu vai dārzeņiem.

Velti vairāk laika ģimenei

Kas svētku laikā ir visjaukākais? Iespēja veltīt vairāk laika sev un ģimenei. Tāpēc padomā, vai svētkos ir vērts lielāko daļu laika pavadīt virtuvē šmorējot, cepot un vārot, ja salātus, uzkodu sagataves, desertus, piparkūkas un pat iemarinētu cepeti vari iegādāties veikalā.

"Rūpējoties par mūsu klientu ērtībām, "Lidl" veikalos Ziemassvētkos piedāvājam speciālu "Deluxe" zīmola produktu kolekciju ar ļoti īpaši izmeklētu un gardu produktu klāstu.

Pirms svētkiem katru nedēļu mums ir dažādi piedāvājumi: sākot no spāņu tradicionālā vītinātā cūkas lāpstiņas šķiņķa līdz pat ķengura steikam un omāriem. Šādi iespējams sev aiztaupīt pirmssvētku raizes un garus darāmo darbu sarakstus. Atliek vienkārši iegriezties kādā no mūsu veikaliem, izvēlēties sezonas gardākos piedāvājumus un beidzot atpūsties no mūžīgās pirmssvētku skriešanas, lai varētu no sirds izbaudīt laiku kopā ar saviem mīļajiem," iesaka "Lidl" pārstāvis Ingars Rudzītis.

Plānošanu liec pirmajā vietā

Laba rezultāta pamatā ir laicīga plānošana. Visvienkāršākais, kā varam izvairīties no pēdējā brīža skrējiena uz pārpildīto veikalu, ir izskatīt to lietu krājumus, kuras bieži vien beidzas neīstajā laikā: cepamā folija, atkritumu maisi, garšvielu maisījumi, cepšanas maisi, skaidiņas piparkūku rotāšanai un citas lietas, kuras ikdienā lietojam samērā reti.

Ja nepieciešamos produktus apzināsi laicīgi, tad arī iepirkties būs daudz vienkāršāk. Pārdomāts iepirkumu saraksts būs izcils palīgs pirmssvētku iepirkšanās laikā.

Vēl viens ieteikums – jau savlaicīgi izrunā vakariņotāju vēlmes un apkopo tās, veidojot savu svētku ēdienkarti. Noteikti ņem vērā mājinieku un viesu diētas īpatnības un, ja starp ēdājiem ir kāds veģetārietis vai vegāns, parūpējies, lai vismaz viens ēdiens ir pagatavots no augu valsts produktiem.

Svētkiem sāc gatavoties laikus

Ir labi tad, kad nav liekas steigas. Tāpēc mēs Ziemassvētkiem nepieciešamās lietas sagādājam jau vismaz mēnesi iepriekš. Tas ir vienkārši, ja izveido sarakstu un sarūpē tos pārtikas produktus, kas virtuves vai ledusskapja plauktos tik ātri nebojājas. Dažādas garšvielas, konservi, viss kūku pagatavošanai. Sākumā var likties, ka tie ir tādi sīkumi, tomēr, tuvojoties svētkiem, paši vienmēr novērtējam, cik svarīgi ir sagādāt nepieciešamo kādu laiciņu iepriekš.

Arī svētku priekšvakarā viss nav jāpaveic vienā dienā. Tā, piemēram, lai samazinātu pienākumu skaitu svētku dienā, kartupeļus un olas rasolam vai siļķei "kažokā" mierīgi var izvārīt jau iepriekšējā vakarā. 

Visu nepieciešamo pērc vienā veikalā

Ziemassvētkiem nav jābūt nogurdinošiem un stresa pilniem. Lai to panāktu, pietiek tikai ar trīs lietām, kas būtu jāņem vērā: savlaicīgi izveido nepieciešamo lietu un pārtikas produktu sarakstu,

neatliec iepirkšanos uz pēdējo brīdi, kā arī mēģini visu nepieciešamo iegādāties vienuviet, gan pārtikas produktus, gan visu galda klājumam un dekorēšanai, dāvanu iesaiņošanai un arī pašas dāvanas nopērkot vienā veikalā.

Izbaudi svētku noskaņu jau no rīta

Svētki virmo gaisā jau visu mēnesi un emociju uzplūdums sit augstu vilni - kad beidzot ilgi gaidītā diena ir klāt, vēl jāsagaida vakars, kad notiks lielākie brīnumi. Tematiskas brokastis Ziemassvētku rītā noteikti ir lielisks veids, kā iepriecināt ģimeni, īsinot gaidīšanas laiku. Izcepiet savas mīļākās pankūkas vai cepumus. Lai iztiktu bez liekām klapatām, iesakām izmantot kādu no jau gatavajiem miltu maisījumiem, kas nopērkami, piemēram, "Lidl" veikalos. Izņemiet no ledusskapja bērnu iecienītāko ievārījumu, uzvāriet gardu kafiju un karstu šokolādi vai kakao un sāciet rītu nesteidzīgā gaisotnē pie smaržojoša brokastgalda.

Pārslēdzieties uz mierīgu režīmu un ļaujieties Ziemassvētku gaidīšanas priekam!

Raksts tapis sadarbībā ar "Lidl".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu