Senegālas futbolisti sarūpē otro zaudējumu PK mājiniecei Katarai (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Senegālas futbola vārtsargs Eduārs Mendī
Senegālas futbola vārtsargs Eduārs Mendī Foto: EPA/Scanpix

Senegālas futbolisti piektdien Pasaules kausa izcīņas mačā ar rezultātu 3:1 (1:0) pārspēja turnīra saimnieci Kataru.

FIFA 2022

Vārtus Senegālai guva Bulaje Dia, Famarā Djediū un Šeks Diengs, bet Kataras labā - Muhameds Muntari.

Spēlē teritoriālais pārsvars bija senegāliešiem, un Ismailas Sarra raidījumu 30.minūtē neitralizēja neitralizēja katariešu vārtsargs Mešals Baršams.

Pirmie vārtus varēja gūt arī mājinieki. 34.minūtē Akrams Afifs pēc sadursmes ar pretinieku krita senegāliešu soda laukumā, bet spāņu tiesnesis Antonio Mateu nedevās skatīties video atkārtojumu.

Pēc nepiešķirtā 11 metru sitiena mājinieki sāka kļūdīties savā laukuma pusē, un viena no kļūdām noveda pie vārtu zaudējuma.

41.minūtē Bualems Huhi savā soda laukumā netrāpīja pa bumbu, mēģinot to atsist tālāk. Pie tās pirmais nonāca Bulaje Dia, no tuva attāluma raidot to vārtos - 1:0 Senegālas labā.

48.minūtē rezultāts kļuva 2:0. Pēc Izmaila Džeikobsa izpildītā stūra sitiena no labās puses vārtus ar galvu guva Famarā Djediū, no vārtsarga laukuma labās puses stūra raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī.

67.minūtē Eduārs Mendī glāba komandu no vārtu zaudējuma, Ismaēlam Muhamedam sitot vārtu kreisajā stūrī, turklāt bumbai atsitoties pret zemi.

78.minūtē pēc Ismaēla Muhameda piespēles Muhameds Muntari, kurš pirms četrām minūtēm bija devies laukumā, Katarai guva tās pirmos vārtus Pasaules kausa finālturnīru spēlēs, panākot 1:2.

Katarieši metās uzbrukumā, taču prettriecienā 84.minūtē Ilimans Ndiajē no labās puses piespēlēja bumbu Kataras soda laukuma vidū, un 74.minūtē laukumā nākušais Šeks Diengs neatvairāmi sita vārtos - 3:1.

Katara un Senegāla iepriekš Pasaules kausa izcīņā nebija tikušās un, abām komandām pirmajās spēlēs Pasaules kausa finālturnīrā ciešot sakāvi. Katarieši pirmajā spēlē, debitējot Pasaules kausā, ar 0:2 atzina Ekvadoras pārākumu, bet senegālieši ar tādu pašu rezultātu piekāpās Nīderlandei.

Senegālai otrajā mačā nevarēja palīdzēt uzbrucējs Šeikhū Kujatē, kurš guva savainojumu pirmajā finālturnīra mačā, kā arī joprojām laukumā nevarēja doties Fodē Ballo-Turē.

Otrā A grupas mačā piektdien, plkst.18 pēc Latvijas laika, cīnīsies Nīderlande un Ekvadora.

B grupas pirmajā cīņā piektdien Irāna svinēja uzvaru, ar 2:0 (0:0) pieveicot spēles beigās mazākumā palikušo Velsu.

Vārtus guva Rozbehs Češmi un Ramins Rezaejans.

Plkst.21 otrā šīs grupas spēlē Anglija spēkosies ar ASV futbolistiem. Finālturnīru tiešraidē pārraida Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Senegālas izlases sastāvs: Eduārs Mendī; Kalidū Kulibalī, Izmails Džeikobss (Pape Abū Sisē, 78.min.), Jusufs Sabalī, Abdū Diallo; Idrisa Gejs, Nampaliss Mendī (Paps Matars Sarrs, 78.min.), Krepēns Diata (Patē Siss, 64.min), Ismaila Sarrs (Ilimans Ndiajē, 74.min.); Bulaje Dia, Famarā Djediū (Šeks Diengs, 74.min.).

Kataras izlases sastāvs: Mešals Baršams; Pedro Migels (Muhameds Vāds, 83.min.), Abdelkarims Hasans, Homams Ahmeds (Tareks Salmāns, 83.min.), Bualems Huhi, Ismaēls Muhameds; Hasans āl Haidoss (Muhameds Muntari, 74.min.), Karims Budiafs (Abdulazizs Hatems, 69.min.), Asims Madibo; Akrams Afifs, Almoezs Ali.

Uz augšu