Irānā arestē futbolistu par valsts valdības režīma kritizēšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Irānas futbolists Voria Gafuri
Irānas futbolists Voria Gafuri Foto: AFP/SCANPIX

Par valsts režīma kritizēšanu Irānā arestēts izlases futbolists Voria Gafuri, vēsta ārzemju mediji.

Gafuri jau ilglaicīgi savas futbolista karjeras laikā ir kritizējis Irānas valdību. Viņš netika iekļauts valstsvienības sastāvā dalībai Pasaules kausā, kas šobrīd risinās Katarā.

35 gadus vecais Gafuri kritizējis Irānas ārpolitiku, kā arī iestājies pret aizliegumu sievietēm apmeklēt vīriešu futbola spēles.

Futbolists arestēts par "Irānas futbola izlases reputācijas graušanu un propagandas izplatīšanu, kas ir vērsta pret valsts režīmu".

Irānā kopš septembra vidus notiek protesti, kurus izraisīja 22 gadus vecās Mahsas Amini nāve pēc tam, kad "tikumības policija" viņu bija aizturējusi par nepareizu galvas lakata valkāšanu.

Cilvēktiesību aizstāvju aplēses liecina, ka vairāk nekā 400 protestētāji ir nogalināti un aptuveni 16 800 ir arestēti.

Irānas futbola izlases spēlētāji pirmdien Pasaules kausa pirmajā spēlē ar rezultātu 2:6 piekāpās Anglijai. Pirms šī mača irāņi nedziedāja valsts himnu.

Valstsvienības futbolisti ir vairījušies publiski komentēt situāciju Irānā. Izņēmums ir izlases kapteinis Ehsans Hadžsafi, kurš pauda nožēlu par notiekošo valstī un izteica līdzjūtību cietušajiem.

Piektdien mača galotnē Irānas futbolisti guva divus vārtus un svinēja 2:0 uzvaru pār Velsu. Pirms šīs spēles irāņi dziedāja himnu.

Gafuri spēlē labās malas aizsarga pozīcijā un Irānas izlasē aizvadījis 28 mačus. Viņš pārstāv pašmāju klubu "Foolad FC".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu