Rīdzinieki sagādā Ukrainai 184 siltuma un elektrības ģeneratorus (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Olexandr Mischenko/Facebook

"Ziemassvētku laikā Eiropas pilsētām kopā jāsniedz Ukrainai gaismu, cerību un siltumu," savos sociālajos medijos raksta Rīgas mērs Mārtiņš Staķis par kara plosītajai Ukrainai sagādātajiem 184 elektrības un siltuma ģeneratoriem, kuri tapuši, galvaspilsētai piedaloties starptautiskajā iniciatīvā "Cerību ģeneratori".  

"Okupanti cer, ka terorizējot Ukrainas pilsētas, piespiedīs Zeļenski uzsākt sarunas. Ziemassvētku laikā Eiropas pilsētām kopā jāsniedz Ukrainai gaismu, cerību un siltumu," savā "Twitter" ierakstā pauž Staķis.

Trešdien, 23. novembrī, Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāja Roberta Metsola un Florences mērs un Eiropas lielo pilsētu tīkla "Eurocities" prezidents Dario Nardella atklāja iniciatīvu "Cerību ģeneratori", kurā Eiropas pilsētas un reģioni tiek aicināti ziedot elektroenerģijas ģeneratorus Ukrainai.

Staķis arī norāda, ka Rīga būs viena no pirmajām akcijas dalībniecēm, kuras nopirktos 184 elektrības un siltuma ģeneratorus organizācija "Ziedot.lv" nogādās Ukrainas galvaspilsētā Kijivā. Ģeneratori iegādāti par Rīgas domes ziedotajiem līdzekļiem.

"Tā ir palīdzība Ukrainai, tās skolām, slimnīcām, bērnudārziem šajā ziemā, kad Krievijas noziedzīgajos raķešu uzbrukumos cietusi Ukrainas civilā infrastruktūra un daudzi palikuši bez ūdens, elektrības un aukstumā," norāda Staķis. Viņš uzskata, ka Ziemassvētku laikā Eiropas pilsētām kopā jāsniedz Ukrainai gaisma, cerība un siltums.

Iecerēts, ka no dažādām Eiropas vietām saziedotie ģeneratori, īpaši, ziemas mēnešos palīdzēs uzturēt būtisku valsts infrastruktūru, piemēram, apgādāt ar elektroenerģiju slimnīcas, skolas, ūdensapgādes iekārtas, palīdzības centrus, patversmes, mobilo sakaru torņus un citus svarīgus objektus.

Kopš Krievija sākusi karu pret Ukrainu, tā pastāvīgi uzbrūk ļoti nozīmīgiem Ukrainas civilās infrastruktūras objektiem, tādējādi pārkāpjot starptautiskās un humanitārās tiesības. Šajos uzbrukumos ir sabojāta vai iznīcināta vairāk nekā puse Ukrainas elektroenerģijas tīkla, atstājot miljoniem ukraiņu bez elektrības.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu