Ukraina noliedz baumas par Krievijas uzbrukumu no Baltkrievijas (1)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde noliedz baumas, ka Krievija gatavojoties uzbrukt Ukrainai no Baltkrievijas puses līdz šī mēneša beigām.

"Ukrainas informatīvajā telpā pēdējās dienās izplatās informācija it kā par ienaidnieka plāniem novembra beigās uzbrukt Ukrainai ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas trieciengrupējumu no Ukrainas ziemeļu robežu puses. Šī informācija tiek pastiprināta ar anonīmām ziņu "noplūdēm" par forsētu raķešu un aviācijas uzbrukumu, kas notiktu pirms šāda iebrukuma," teikts paziņojumā Galvenās izlūkošanas pārvaldes "Telegram" kanālā,

"Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde paziņo, ka šī informācija neatbilst patiesībai. Šādas informatīvas specoperācijas mērķis ir izprovocēt Ukrainu pārsviest ievērojamu daļu karaspēka uz Baltkrievijas robežu, lai vājinātu Bruņoto spēku uzbrukuma potenciālu Ukrainas austrumos un dienvidos, kā arī pie vienas reizes parādīt baltkrieviem it kā mūsu valsts nodomus uzbrukt Baltkrievijas teritorijai, ar to pašu provocējot baltkrievus iesaistīties karā," teikts paziņojumā.

Galvenā izlūkošanas pārvalde uzsvēra, ka šādām ziņām ir mērķis sēt paniku ukraiņu sabiedrībā un tās ir naidīgu informatīvi psiholoģisko specoperāciju daļa.

"Uz to norāda arī fakts, ka vispirms šādos paziņojumos kā iespējamā iebrukuma datums bija norādīts 25.-28.novembris, bet pēc dažām stundām tas tika nomainīts uz 28.-29.novembri," informēja pārvaldes izlūki.

"Mēs aicinām pilsoņus nepakļauties naidīgām provokācijām un uzticēties tikai oficiāliem informācijas avotiem. Atzīmējam, ka Ukrainas Aizsardzības spēki nodrošina mūsu ziemeļu robežu drošu aizsardzību un ir gatavi jebkurā brīdī atvairīt ienaidnieka uzbrukumu. Turklāt arī paziņojam, ka saskaņā ar izlūkošanas datiem Baltkrievijas teritorijā nav trieciengrupējuma, kas varētu izpildīt šādus uzdevumus," rezumēja Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu