Video Bļugers kļūst par otro Latvijas hokejistu ar trim rezultatīvām piespēlēm NHL mačā

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (pirmais no kreisās)
Teodors Bļugers (pirmais no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Teodors Bļugers piektdien kļuva par otro Latvijas hokejistu, kuram izdevies veikt trīs rezultatīvas piespēles vienā Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" piektdien izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas, izbraukumā ar rezultātu 4:1 (2:0, 2:0, 0:1) pārspējot Filadelfijas "Flyers", kurai patlaban ir deviņu zaudējumu sērija.

Latvijas hokejists rezultatīvi asistēja pirmo, trešo un ceturto vārtu guvumā, izpelnoties spēles otrās zvaigznes jeb otrā labākā spēlētāja atzinību.

Bļugers laukumā pavadīja 13 minūtes un 10 sekundes (1:52 vairākumā un 0:50 mazākumā), divreiz meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja trīs no septiņiem iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Līdz šim Sandis Ozoliņš bija vienīgais Latvijas hokejists, kurš vienā NHL mačā veicis trīs rezultatīvas piespēles.

"Ozo" savas karjeras laikā divos mačos veica četras rezultatīvas piespēles NHL regulārajā čempionātā. Un vēl deviņos mačos viņš trīsreiz rezultatīvi asistēja.

"Viņš uz ledus vienkārši ir labs divvirzienu centra uzbrucējs," par Bļugeru izteicās "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans. "Viņa spēlei ir uzbrukuma dimensija, taču viņš ir apzinīgs centra uzbrucējs aizsardzībā. Viņš lieliski jūt ripu, un viņa uzbrukuma spēle, manuprāt, kļūst arvien labāka ar katru nospēlēto spēli. Tāpēc domāju, ka viņš mums ir ļoti svarīgs spēlētājs."

"Tā kā mums ir jābūt atbildīgiem aizsardzībā un labi jāaizsargājas, jāspēlē mazākumā un jādara līdzīgas lietas, domāju, ka dienas beigās gūt vārtus ir labākā sajūta pasaulē," teica Bļugers.

"Vienmēr ir patīkami dot savu ieguldījumu, un acīmredzami, ka pirmo maiņu puiši nevar nest cīņas smagumu katrā spēlē. Ir nepieciešama līdzsvarota vārtu gūšana visā sastāvā, tāpēc ir labi, ka varējām to izdarīt šovakar," piebilda Latvijas uzbrucējs.

Par mača pirmo zvaigzni atzina Raienu Pelingu, kurš guva divus vārtus, Džošs Arčibalds izcēlās ar 1+1, bet vēl vienus vārtus guva Sidnijs Krosbijs.

"Flyers" labā vienīgos vārtus guva Kevins Heiss.

Filadelfija otrā perioda vidū veica vārtsargu maiņu - Kārters Hārts laukumu atstāja ar 17 atvairījumiem 21 metienā, turpinājumā Fēlikss Sandstroms atvairīja visus sešus pretinieku metienus.

"Penguins" vārtsargs Tristans Džerijs tika galā ar 29 no 30 metieniem.

Ar 25 punktiem "Penguins" ieņem trešo vietu Metropolitēna divīzijā, tikmēr "Flyers" ar 19 punktiem ierindojas septītajā pozīcijā.

28 gadus vecais Bļugers šosezon piedalījies sešos mačos, veicis četras rezultatīvas piespēles un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu