130 000 cilvēku Kijivā joprojām bez elektrības (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc smagajiem Krievijas uzbrukumiem desmitiem tūkstošu iedzīvotāju Ukrainas galvaspilsētā Kijivā joprojām ir bez elektrības. Sestdienas rītā trīs miljonu iedzīvotāju lielajā metropolē no elektrības trūkuma neērtības izjuta 130 000 cilvēku, paziņoja pašvaldības militārā administrācija.

Elektrotīklu un iekārtu remonts jāpabeidz 24 stundu laikā. Tad visiem sildītājiem vajadzētu atkal darboties. Tomēr ūdens padeve jau ir atjaunota, teikts administrācijas paziņojumā. Tikai augstceltņu augšējos stāvos joprojām varētu būt problēmas ar zemu ūdens spiedienu. Pavisam nesen Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis bija kritizējis krīzes vadību Kijivā.

Zelenskis bija īpaši sašutis par to, ka trim miljoniem iedzīvotāju Ukrainas galvaspilsētā ir mazāk siltuma telpu nekā nepieciešams. Kijivas mērs Vitālijs Kļičko piektdienas rītā bija ziņojis, ka ir izveidotas 400 šādas vietas. Ja elektroenerģijas padeves pārtraukumi ilgst vairāk nekā vienu dienu, iedzīvotājiem vajadzētu būt iespējai tur sasildīties; jābūt elektrībai, ūdenim, pirmajai palīdzībai un internetam.

"Ir daudz sūdzību, īpaši Kijivā," sacīja Zelenskis. Faktiski funkcionējošas siltināšanas telpas ir tikai civilās aizsardzības ēkās un dzelzceļa stacijā. "Citās jomās, maigi izsakoties, vēl ir jāstrādā," sacīja prezidents. "Kijivas iedzīvotājiem nepieciešama lielāka aizsardzība." Visā valstī sešos miljonos patēriņa punktu joprojām nav elektrības, sacīja Zelenskis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu