Medijs: divas trešdaļas NATO dalībvalstu ir izsmēlušas Ukrainai paredzēto ieroču krājumus (16)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
NATO karogs. Ilustratīvs attēls.
NATO karogs. Ilustratīvs attēls. Foto: sashk0/shutterstock

20 no 30 NATO dalībvalstīm ir ievērojami izsmēlušas savus militāros resursus, lai nosūtītu ieročus uz Ukrainu, informē Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza", atsaucoties uz Amerikas Savienoto Valstu laikrakstu "The New York Times".

Alianses pārstāvis laikrakstam "The New York Times" gan norāda, ka pārējās NATO dalībvalstis joprojām spēj nodrošināt ievērojamus ieroču piegādes apjomus, piemēram, Francija, Vācija, Itālija un Nīderlande. NATO jau ir ziedojusi Ukrainai ieročus 40 miljardu dolāru vērtībā. Šāda summa atbilst Francijas ikgadējam aizsardzības budžetam.

Pēc NATO amatpersonu domām, Ukrainas frontē izmantotās artilērijas apjoms ir satriecošs. Piemēram, Afganistānā NATO spēki varēja izšaut 300 artilērijas patronas dienā un īpaši neuztraukties par pretgaisa aizsardzību, taču Ukrainas bruņotie spēki var izšaut tūkstošiem patronu dienā, bet viņiem joprojām ir ļoti nepieciešamas pretgaisa aizsardzības sistēmas pret Krievijas raķetēm un Irānā ražotiem bezpilota lidaparātiem.

"Viena diena Ukrainā ir mēnesis vai vairāk Afganistānā," laikrakstam "The New York Times" norādīja aizsardzības eksperts un bijušais NATO ģenerālsekretāra palīgs Kamils ​​Grands.

Kā laikrakstam pastāstīja augsta ranga NATO amatpersona, ukraiņi pagājušajā vasarā Donbasā dienā izšāva no 6000 līdz 7000 artilērijas šāviņu, bet krievi katru dienu izšāva 40 000 līdz 50 000 šāviņu.

Salīdzinājumam, Amerikas Savienotās Valstis mēnesī saražo tikai 15 000 artilērijas šāviņu mēnesī.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu