Bija jābūt ļoti lielam optimistam, lai novājinātajai Jelgavas "Zemgalei" prognozētu uzvaru ceļu Somijas 2. hokeja līgā. Gan somu pusamatieru līga izrādījās gana štengra, gan arī "Zemgales" uzbrukums diezgan nespējīgs. Līdz ar to pret it kā vājākām "KOOVEE" – 0:3 un 0:3, "Peliitat" – 1:3 un 2:4, "Hermes" – 1:3 un 1:2, "Kettera" – 2:6 un 0:3… Pirms astoņu mājas spēļu sērijas "Zemgale" ar 14 punktiem somu līgā bija diezgan zemu – 12. vietā 14 klubu konkurencē.

Rezultāti pret "K-Vantaa" – 3:1 un 4:6 nav šā rudens Jelgavai raksturīgi, un varbūt kluba vadība jau būs izlasījusi virsrakstu pirms tā… uzrakstīšanas. Re, pārradās Latvijā no Amerikas uzbrucējs Pēteris Purmalis (NAHL) un divās spēlēs jau savācis 3 (1+2) punktus.

Vai Purmalis būs pirmā bezdelīga, vai arī tikai savlaicīgi ieradies pie Latvijas U-20 izlases galvenā trenera Arta Ābola? Iemetot aci "Mestis" līgas tabulā, katram ir pamanāms, ka Latvijas kluba vājākā vieta ir ripas iedabūšana pretinieku vārtos. 16 spēlēs kopā tas izdevies 33 reižu, no priekšpēdējā metēja "Hokki" atpaliekot par septiņām ripām, no FPS – par 13, bet iemešanas līderi aizskrējuši tālu debesīs – Espo klubs – 76, Vantas – 72, "KeuPa"- 71.

Aizsardzībā "Zemgale" pagaidām izskatās konkurētspējīga - 49 ripas ir ceturtais labākais rādītājs...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp