Tiesā nonāk lieta par armijas preču piesavināšanos vairāk nekā 300 000 eiro vērtībā (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra novembra vidū tiesai nodeva krimināllietu, kurā sešas personas apsūdzētas par dažāda veida šaujamieroču munīcijas un aprīkojuma piesavināšanos un citiem noziegumiem, noskaidroja Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”. Starp šīm precēm bijušas arī nakts redzamības iekārtas.

Vismaz daļa no piesavinātajām precēm tālāk vestas pāri Latvijas robežai. Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) nodarītais mantiskais kaitējums mērāms vairāk nekā 339 663 eiro apmērā.

Šī lieta plašāk izskanēja 2019. gada sākumā, pastāvot aizdomām, ka no NBS noliktavām pazudušas nakts redzamības iekārtas. Tagad noskaidrots, ka preces no armijas piesavinātas daudz lielākā apmērā un ilgā laika posmā – saskaņā ar apsūdzību - no 2010. līdz 2018. gadam.

Pēc prokuratūras sniegtās informācijas, trīs NBS karavīri un viens kvalificēts speciālists apsūdzēti par to, ka ļaunprātīgi izmantojuši dienesta stāvokli mantkārīgā nolūkā un personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās piesavinājās šaujamieroču munīciju.

Papildu tam viena persona apsūdzēta par jau minēto noziegumu organizēšanu, kā arī šaujamieroču munīcijas prettiesisku iegūšanu lielā apmērā un par šaujamieroču būtisku sastāvdaļu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas robežai.

Viena persona apsūdzēta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu vairāk nekā 183 000 eiro apmērā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu