Ugunsgrēkā Jelgavā divi cietušie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Jelgavā svētdien ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Glābēji devās uz Putnu ielu, kur dega garāža-noliktava 50 kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri negadījumā cieta.

Aizvadītajā naktī plkst. 3.49 VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Strazdes pagastā dzīvojamā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamās mājas jumts deg ar atklātu liesmu un liesmas strauji izplatās ēkas iekšienē.

Plkst. 6.49 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos. Kopējā degšanas platība bija 300 kvadrātmetri, dega ēkas otrais stāvs un bēniņi.

Dzēšanas darbus apgrūtināja nobrukušais starpstāvu pārsegums.

Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās septiņi cilvēki. Patlaban turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi.

Aizvadītajās diennaktīs glābēji vairākas reizes visā Latvijā steidzās uz izsaukumiem, kuros dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji vai tika nepareizi ekspluatētas apkures iekārtas.

Kurinot apkures ierīces, iedzīvotājiem ir jāievēro piesardzība un drošības noteikumi, lai neizraisītu traģisku ugunsgrēku. Aizliegts lietot bojātas apkures ierīces, tās pārkurināt, krāsns durtiņas atstāt vaļā, uz apkures ierīces žāvēt degtspējīgas mantas, kā arī pie krāsns durtiņām novietot malku un citu kurināmo.

Ugunsgrēku visbiežākais cēlonis ir neuzmanīga rīcība, tai skaitā, ekspluatējot apkures ierīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu