ASV izlase publicējusi foto ar Irānas karogu bez Islāma Republikas simbola

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

ASV futbola izlases preses dienests savos sociālajos tīklos publicējis foto, kur Irānas karogs attēlots bez Islāma Republikas simbola.

Abas valstsvienības savā starpā tiksies otrdien, kad aizvadīs Pasaules kausa (PK) izcīņas grupas turnīra noslēdzošo spēli.  

Šis ieraksts sociālajos tīklos izraisīja rezonansi. Pēcāk ASV komandas pārstāvji skandalozo foto izņēma, nomainot to ar Irānas aktuālo karogu. 

Vēlāk ASV komandas preses birojs skaidroja, ka lēmums atteikties no oficiālā Irānas karoga sociālajos tīklos ir "atbalsts sievietēm Irānā, kuras cīnās par cilvēka pamattiesībām", ziņo Lielbritānijas laikraksts "The Guardian".

Irānā kopš septembra vidus notiek protesti, kurus izraisīja 22 gadus vecās Mahsas Amini nāve pēc tam, kad "tikumības policija" viņu bija aizturējusi par nepareizu galvas lakata valkāšanu.

Pasaules kausa izcīņu Irāna sāk ar zaudējumu 2:6 pret Angliju, bet otrajā mačā ar 2:0 pieveica Velsu. Savukārt ASV futbolistu turnīrā iesaistījās ar 1:1 pret Velsu, bet nākamajā mačā cīnījās 0:0 ar Angliju. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu