"Tā bija traka ideja!" Francijas futbola fani ar velo mēro ceļu no Parīzes līdz Dohai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Francijas futbola fani Mehdi Balamisa un Gabriels Martēns ar velosipēdiem mērojuši ceļu no Parīzes līdz Dohai, lai klātienē Katarā vērotu savas valsts izlases mačus Pasaules kausā, vēsta CNN.

Divi draugi ceļā pavadīja trīs mēnešus un veica aptuveni 7000 kilometru garu ceļu, caurbraucot 13 dažādas valstis.

"Tā bija traka ideja. Taču mēs esam tādi cilvēki, kuriem ir lielas idejas, un mēs negribam neko nožēlot," sacīja Balamisa.

"Tā kā mēs abi esam pašnodarbināti, nolēmām izbrīvēt trīs mēnešus no sava laika, lai dotos uz Kataru."

Puiši startēja no "Stade de France" stadiona, kas ir Francijas izlases mājvieta, un finišēja pie "Lusail Stadium", kur notiks 2022. gada Pasaules kausa fināls.

Vidēji dienā ceļotāji veica 115 kilometrus. Kad tas bija nepieciešams, viņiem bija atpūtas dienas.

Viņi cer, ka šis ceļojums mudinās arī citus izmantot ilgtspējīgas ceļošanas priekšrocības. Viņi arī plāno piedāvāt riteņbraukšanas darbnīcas bērniem no nelabvēlīgas vides, kad atgriezīsies mājās.

Nonākot galamērķi, Francijas Futbola federācija abus ceļotājus uzaicināja uz tikšanos ar komandu. Valstsvienības galvenais treneris Didjē Dešāns uzdāvināja kreklus ar spēlētāju parakstiem.

Liela daļa ceļojuma tika pavadīta divatā, tomēr reizēm viņi ieturēja maltīti ar vietējiem iedzīvotājiem un iepazina konkrētās valsts kultūru.

Viņi pārvarēja tuksneša karstumu Saūda Arābijā un mežainos apgabalus Ungārijā, piestājot dažādos kempingos, namiņos un viesnīcās, lai pārnakšņotu.

Fiziski šis izaicinājums viņiem nešķita pārāk smags, kad kājas bija pieradušas pie slodzes, taču sastapto cilvēku laipnība palīdzēja mentāli turpināt garo ceļu.

"Ieguvām ļoti daudz lielisku atmiņu. Šķērsot Eiropu bija pasakaini. Stambulā [Turcijā] pārbraucām tiltu, kas savieno Eiropu ar Āziju," atminas Balamisa.

"Parasti tur ir aizliegts braukt ar velosipēdu, bet pēc stundām ilgām diskusijām pierunājām vietējo policiju, kas mūs pavadīja, lai pasargātu uz tilta," pastāstīja Martēns.

"Cilvēki pa ceļam bija tik dāsni un laipni."

Puiši plāno uzkavēties Katarā tik ilgi, kamēr turnīrā piedalīsies Francija.

"Protams, mēs paliksim līdz finālam, tāpēc ka Francija uzvarēs," smejot sacīja Martēns. "Mēs citādi nebūtu mērojuši tik tālu ceļu ar velosipēdiem."

Francijas izlase grupu turnīrā izcīnījusi divas uzvaras divās spēlēs, pārspējot Austrāliju ar 4:1 un Dāniju ar 2:1.

30. novembrī grupu turnīra noslēgumā Francija spēkosies ar Tunisiju.

Francija jau pirms grupu turnīra pēdējās pēdējās spēļu kārtas ir nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā.

Iepriekšējā Pasaules kausa finālturnīrā, kas 2018. gadā norisinājās Krievijā, finālā Francija uzveica Horvātiju ar 4:2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu