Tallinas šoseja, kur sestdien notika divas avārijas, esot vairākkārt tīrīta (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Tallinas šoseja (A1) posmā no 36. līdz 101. kilometram, kur sestdien, 26.novembrī, notika divi ceļu satiksmes negadījumi, tostarp negadījums ar bojāgājušo un 26 cietušajiem, uzturēšanas darbi veikti vairākas reizes, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Tallinas šoseja ir valsts galvenais autoceļš, tam ir noteikta augstākā uzturēšanas klase. Sestdien šosejas posmā no 36. līdz 101. kilometram uzturēšanas darbi veikti vairākas reizes.

No plkst.4.20 līdz 6.20 attiecīgajā autoceļa posmā veikta slīdamības samazināšana, kaisot mitrā sāls materiālu, bet no plkst.14.15 līdz 17.15 tika veikta brauktuves attīrīšana no sniega platumā līdz deviņiem metriem un vienlaicīgi mitrā sāls kaisīšana.

Ainažos darbi veikti plkst.16.10-16.20, darbu laikā turpinājās snigšana un braukšanas apstākļi bija apgrūtināti. Turklāt arī no plkst.19.30 līdz 22.30 tika veikta brauktuves attīrīšana no sniega deviņu metru platumā un vienlaicīgi mitrā sāls kaisīšana.

LVC pārstāvji skaidro, ka valsts autoceļi ir sadalīti pēc uzturēšanas klasēm un viena ceļa dažādiem posmiem var būt dažādas uzturēšanas klases. Klasi nosaka, balstoties uz satiksmes intensitāti. Proti, jo lielāka transportlīdzekļu intensitāte, jo attiecīgi augstāka uzturēšanas klase. Visiem valsts galvenajiem autoceļiem tiks nodrošināta A jeb augstākā uzturēšanas klase. Vienlaicīgi, piemēram, uz Pierīgas vietējiem autoceļiem ir augstāka satiksmes intensitāte nekā uz reģionālajiem valsts autoceļiem pierobežā, tādēļ šiem vietējiem ceļiem būs augstāka uzturēšanas klase nekā reģionālajam ceļam ar mazu satiksmes intensitāti.

Ziemas uzturēšanas darbus valsts ceļu tīklā veic VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU). Valsts ceļu tīkls ir sadalīts 19 iepirkumu daļās, šobrīd 13 no tām uzturēšanas darbi notiek atbilstoši Satiksmes ministrijas deleģēšanas līgumam ar LAU, bet sešās daļās LAU veic uzturēšanas darbus atbilstoši iepirkuma rezultātiem un jaunam līgumam par ceļu ikdienas uzturēšanas darbu veikšanu.

Ziemas sezonā ceļu uzturēšanas darbi notiek diennakts režīmā, lēmumu par ziemas dienesta darbu uzsākšanu pieņem ziemas dienesta dežuranti, vadoties pēc faktiskā autoceļa virsmas stāvokļa un laika apstākļu prognozēm. Konstatējot sniegu vai apledojumu, tiek uzsākta ziemas darbu organizācija.

Jau vēstīts, ka ceļu satiksmes negadījumā Tallinas šosejas 101.kilometrā, Ainažos sestdien, 26.novembrī, cieta 26 cilvēki, tostarp trīs smagi, kā arī viens gāja bojā. Avārijā cieta Igaunijas transporta kompānijas "MK autobuss" autobuss. Autobusā kopumā bija 48 cilvēki - 46 pasažieri un divi autobusa vadītāji. Autobuss bija ceļā no Igaunijas uz Poliju un tajā bija Ukrainas karavīri.

Savukārt šosejas 80.kilometrā sestdien notika kravas automašīnas un vieglās automašīnas sadursme. Netālu no attiecīgā ceļu satiksmes negadījuma, pēc Valsts policijas vēstītā, pasažieru autobuss nobrauca no ceļa braucamās daļas. šajā negadījumā cieta viena persona.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu