Bijušais komandas biedrs nosoda Beļģijas futbola zvaigzni Kevinu de Bruini

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Beļģijas futbolists Kevins de Bruine
Beļģijas futbolists Kevins de Bruine Foto: SIPA/Scanpix

Kevina de Bruines izteikumi pirms Pasaules kausa turnīra demoralizēja Beļģijas izlases futbolistus, uzskata argentīnietis Pablo Zabaleta.

Beļģijas izlase Pasaules kausu Katarā sāka ar neizteiksmīgu sniegumu un veiksmīgu 1:0 uzvaru pret Kanādu, kas laukumā dominēja un izpildīja 21 sitienu pa pretinieku vārtiem, taču neviens no tiem nebija sekmīgs. 

Turnīra otrajā spēlē Beļģija bija bezspēcīga 0:2 zaudējumā pret Maroku. Lai iekļūtu astotdaļfinālā, 1. decembrī Beļģijai būs jāuzveic iepriekšējā Pasaules kausa fināliste Horvātija.

Kevins de Bruine pirms turnīra kritiski izteicās par Beļģijas izlases izredzēm Katarā. Viņaprāt, pirms četriem gadiem komanda bija spēcīgāka, un 2018. gadā Krievijā netika izmantota laba iespēja izcīnīt Pasaules kausu.

"Nekādu izredžu, mēs esam pārāk veci. Domāju, ka mūsu iespēja bija 2018. gadā. Mums ir laba komanda, bet tā noveco. Mēs esam zaudējuši dažus svarīgus spēlētājus," 31 gadu veco futbolistu citē "The Guardian".

"Mums ir daži jauni spēlētāji, bet viņi nav tajā līmenī, kādā bija spēlētāji 2018. gadā. Es mūs vairāk redzu kā atkritējus," turpināja de Bruine.

Viņa bijušais komandas biedrs Anglijas klubā Mančestras "City" skarbi nosoda šo izteikumus.

"Kad viens no taviem labākajiem spēlētājiem pasaka - mums nav nekādu izredžu šajā Pasaules kausā, mēs esam pārāk veci -, tas ietekmē komandas garu. Nav nekādas kaisles, nekādas degsmes," BBC citē Zabaletu.

"Ir ļoti skumji redzēt spēlētājus, ka viņi necīnās par savu valsti. Ar tādu mentalitāti nevar piedalīties Pasaules kausā," sacīja 37 gadus vecais Argentīnas futbolists, kurš karjeru noslēdza 2020. gadā.

"Viņiem joprojām ir pietiekami daudz labu spēlētāju, lai uzveiktu ikvienu. Ja es būtu viens no komandas pieredzējušajiem spēlētājiem, es būtu aizsvilies. Bet varbūt viņi spēlē kādas prāta spēles," piebilda Zabaleta.

Zabaleta un de Bruine bija komandas biedri Mančestras "City" komandā divas sezonas no 2015. līdz 2017. gadam.

FIFA rangā Beļģija patlaban ir labāko trijniekā starp līderi Brazīliju un trešās vietas īpašnieci Argentīnu.

2018. gadā Beļģija sasniedza Pasaules kausa pusfinālu, kur piekāpās Horvātijai, bet cīņā par trešo vietu izdevās uzveikt Angliju.

Savukārt pērn Eiropas čempionātā Beļģija ceturtdaļfinālā zaudēja Itālijai, kas beigās kļuva par turnīra uzvarētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu