"Te katru dienu kāds avarē!" Lietuvas iedzīvotāji aicina pievērst uzmanību bīstamai drošības saliņai (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieks Ramūns Maziliausks/tv3.lt

Šī gada 11. novembrī Lietuvā, Ķelmes rajonā kravas furgona un smagās kravas automašīnas ar piekabi avārijā bojā gāja cilvēks. Pēc traģiskā notikuma iedzīvotāji notikušajā vaino grūti apbraucamo drošības saliņu, vēsta "tv3.lt".

Negadījums noticis 11. novembrī ap plkst. 12 Ķelmes rajonā, Paprūdžu ciemā. Negadījuma vietā pirmie ieradās ugunsdzēsēji, kuriem sekoja neatliekamā medicīniskā palīdzība. Avārijā bojā gāja kravas furgona vadītājs.

Sākotnējā informācija liecina, ka furgons pagaidām nenoskaidrotos apstākļos iebrauca pretējā joslā un sadūrās ar Igaunijā reģistrētu smagās kravas automašīnu.

Vietējais iedzīvotājs Ramūns "tv3.lt" stāsta, ka avārijas šajā vietā ir vietējo iedzīvotāju ikdiena. Vietējie šajos ceļu satiksmes negadījumos vaino drošības saliņu, kas atrodas ceļa vidū, un tā pēkšņi un asi ir jāapbrauc.

Ķelmes novada pašvaldības pārstāvis Stasis Jokbausks norāda, ka šajā vietā katru nedēļu notiek vidēji divi ceļu satiksmes negadījumi. "Tiesa, tie netiek reģistrēti, jo bojājumi ir mazi. Visbiežāk transportlīdzekļi iebrauc grāvī vai notriec stabiņus. Visvairāk negadījumus piedzīvo kravas auto, jo drošības saliņas apbraukšana jāveic strauji. Ir skaidri redzams, ka šī ir bīstama vieta un šeit jāveic satiksmes organizācijas izmaiņas."

Kā stāsta Jokubausks - negadījumu skats šajā vietā audzis pēdējo 10 gadu laikā, kad tika veiktas iepriekšējās satiksmes izmaiņas.

Vietējie iedzīvotāji aicinājuši drošības saliņu šajā vietā likvidēt.

Lietuvas policija norāda, ka šajā bīstamajā vietā pēdējo piecu gadu laikā reģistrēti vairāki negadījumi ar cietušajiem un bojāgājušajiem. Lielākoties tā ir pašu šoferu vaina, jo tiek pārkāpti satiksmes noteikumi.  

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu