Elektrības atslēgumi Kijivā varētu turpināties līdz pavasarim

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Līdz pavasarim varētu turpināties elektrības atslēgumi Kijivā, kas saistīti ar Krievijas veiktajiem uzbrukumiem Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai, brīdinājis Ukrainas galvaspilsētas mērs Vitālijs Kličko.

"Mēs cenšamies pēc iespējas ātrāk visu atjaunot, pāriet uz precīziem grafikiem, lai nebūtu nekādu pārsteigumu, un pēc tam pāriet uz nepārtrauktu elektrības piegādi. Tomēr mums jābūt gataviem, ka atslēgumi var turpināties līdz pavasarim," Kijivas mērs sacīja intervijā ziņu aģentūrai 'RBK-Ukraina".

Kā teica Kličko, speciālisti strādā, lai atjaunotu elektroapgādi, daļa nepieciešamā aprīkojuma pasūtīta Rietumvalstīs, tomēr "tā ir jāizgatavo, jāatved uz Ukrainu un jāpieslēdz".

"Tas arī ir saistīts ar zemo gaisa temperatūru, daudziem cilvēkiem ir apkures iekārtas - kādam ir siltās grīdas, kādam ultravioletās apsildes iekārtas. Cilvēki aukstajā laikā vienmēr patērē vairāk elektroenerģijas. Tādēļ energosistēma ir noslogota," viņš klāstīja.

Pēdējā laikā Krievija arvien intensīvāk apšauda Ukrainas enerģētikas infrastruktūras objektus, izraisot plašus elektrības un siltumapgādes traucējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu