Onkoloģijas centrā vadošo LOR ārstu iespējamās aiziešanas dēļ varētu aizvērt veselu nodaļu (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Latvijas Onkoloģijas centrs".
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārs "Latvijas Onkoloģijas centrs". Foto: Toms Koklītis/LETA

Latvijas Onkoloģijas centrs (LOC), iespējams, tuvākajā laikā varētu zaudēt uzreiz trīs vadošos LOR speciālistus - un līdz ar to veselu nodaļu, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ārsti uzteikuši darbu gan nekonkurētspējīga atalgojuma dēļ, gan tāpēc, ka ilgstoši neesot saņēmuši atbilstīgu materiāltehnisko nodrošinājumu darbam. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valde apgalvo, ka sarunas ar speciālistiem vēl notikšot. Tomēr atalgojuma ziņā slimnīca nevarot konkurēt ar privātajām ārstniecības iestādēm.

LOC ir Latvijas vadošā iestāde vēža ārstēšanā, taču ļoti iespējams, ka no nākamā gada sākuma te būs par vienu nodaļu mazāk, jo darbu uzteikuši trīs vadošie otolaringologi.

LOC Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs Armands Sīviņš norādīja, ka šie ir speciālisti, kuru skaits Latvijā ir ierobežots.

Viens no otolaringologiem, kurš uzrakstījis atlūgumu, ir LOC Galvas un kakla ķirurģijas nodaļas vadītājs Romāns Dzalbs. Viņš stāsta, ka vairākus gadus kopā ar kolēģiem lūdzis slimnīcas vadību iegādāties gan mikroskopu, gan lāzeru, kas ļautu veikt mūsdienīgas, starptautiskām vadlīnijām atbilstīgas operācijas, taču tas neesot noticis.

Onkoķirurģijas klīnikas vadītājs apstiprināja, ka, zaudējot šos speciālistus, jau no nākamā gada sākuma Onkoloģijas centrā faktiski zūd vesela nodaļa.

Dzalbs, taujāts, kam būtu jānotiek, lai ārsti mainītu viedokli, sacīja:

"Nezinu. Esam tik ļoti izvazāti, tik nomelnoti un ko tik neesam dzirdējuši savā virzienā, ka šobrīd man vispār grūti iedomāties.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu