Video ⟩ Porziņģis sasniedz jaunu karjeras rezultativitātes rekordu NBA (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Bredlijs Bīls
Kristaps Porziņģis un Bredlijs Bīls Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis pirmdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā guva 41 punktu, kas viņam ir jauns karjeras rekords.

Porziņģa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" savā laukumā ar rezultātu 142:127 (38:33, 39:25, 32:39, 33:30) pārspēja Minesotas "Timberwolves", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju.

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 31 minūti, kuras laikā guva 41 punktu (2p. 6/8, 3p. 6/10, soda metieni 11/11) un izcīnīja četras atlēkušās bumbas.

Vēl latvieša rēķinā arī trīs rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs bloķēti metieni, viena kļūda, trīs piezīmes un +/- rādītājs +13.

Porziņģim līdz šim karjeras rekords bija 40 gūti punkti, kurus izdevās iemest 2017. gadā Ņujorkas "Knicks" sastāvā pret Indiānas "Pacers".

Jau pirmajā puslaikā Porziņģis guva 29 punktus pret "Timberwolves" un realizēja sešus tālmetienu.

"Jāatzīst, ka jūtos labi. Domāju, ka neizdosies to sasniegt [jaunu rekordu], jo tuvojāmies sagrāvei ar 30 punktu pārsvaru, kas nozīmētu, ka es ceturtajā ceturtdaļā nespēlētu. Tādu scenāriju apsvēru," sacīja Porziņģis.

Mača gaitā "Wizards" pārsvars pieauga līdz 28 punktiem, savukārt  "Timberwolves" ne reizi neieguva vadības grožus.

"Wizards" trāpīja 15 tālmetienus 31 mēģinājumā, bet "Timberwolves" realizēja tikai septiņus 27 trīspunktniekiem.

Uzvarētāju labā Kails Kuzma guva 23 punktus, 22 pievienoja Bredlijs Bīls.

"Timberwolves" sastāvā 29 punktus guva Entonijs Edvardss, 23 iemeta Džeilens Novels, 19 pievienoja Rūdijs Gobērs, ar 17 atzīmējās Diandželo Rasels.

Tikai astoņus punktus guva Karls Entonijs Taunss, kuru izvēlējās ar 1. numuru NBA draftā, kad Porziņģi izraudzījās ar 4. numuru. Šajā draftā 2. numurs bija iepriekš minētais Rasels.

Taunss gan spēli noslēdza priekšlaicīgi traumas dēļ. Laukumu viņš atstāja ar komandas biedru palīdzību.

Ar 11 uzvarām un 10 zaudējumiem Austrumu konferences turnīra tabulā "Wizards" ieņem septīto vietu, tikmēr "Timberwolves" ar bilanci 10-11 ierindojas 10. pozīcijā Rietumos.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu