Binoto pametīs "Ferrari" komandu

CopyDraugiem X Whatsapp
Matia Binoto
Matia Binoto Foto: Reuters/ScanPix

Matia Binoto paziņojis par atkāpšanos no "Ferrari" komandas vadītāja amata un pēc 31. decembra pārtrauks pildīt savus līdzšinējos pienākumus, vēsta Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta vienība.

Binoto par "Ferrari" vadītāju kļuva 2019. gada sākumā, kad amatā nomainīja Mauricio Arrivabeni.

Jau pirms šīs sezonas pēdējā posma virmoja baumas, ka Binoto atstās savu amatu. "Ferrari" aizvadīja daudzsološu sezonas sākumu, tomēr komandas vairāku kļūdaino lēmumu dēļ Šarls Leklērs meistarsacīkstēs nespēja izrādīt ievērojamu konkurenci "Red Bull" pilotam Maksam Verstapenam.

Lozannā dzimušais itālis Binoto "Ferrari" vienībā strādā kopš 1995. gada, kad pievienojās komandas dzinēju izstrādes nodaļai. 2013. gadā viņš kļuva par šīs nodaļas vadītāju, bet 2019. gadā tika paaugstināts par galveno tehnisko vadītāju.

Leklērs šosezon izcīnīja trīs uzvaras, bet Karloss Sainss juniors - vienu. Konstruktoru kausā "Ferrari" ieņēma otro vietu.

Komandu ieskaitē "Ferrari" savu līdz šim pēdējo no 16 tituliem izcīnīja 2008. gadā. Savukārt šīs vienības piloti meistarsacīkstēs nav uzvarējuši kopš 2007. gada, kad par čempionu kļuva Kimi Reikenens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu