Karot atteikušies Krievijas kareivji atkal sūdzas par viņu ieslēgšanu pagrabos (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Krievijas kareivji, kuri par atteikšanos karot Ukrainā divas nedēļas turēti ieslēgti pagrabā, pieprasījuši, lai Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosina krimināllietu par cilvēku nolaupīšanu, nelikumīgu brīvības liegšanu un pilnvaru pārsniegšanu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Par to, ka kareivji pieprasījuši krimināllietas ierosināšanu, pavēstijis cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Agora” vadītājs Pāvels Čikovs.

Ar attiecīgu iesniegumu varas iestādēs vērsušies divi līgumdienesta kareivji – viens no Maskavas, bet otrs no Pleskavas – kuri augustā tika nosūtīti karot uz Luhanskas apgabalu Ukrainā.

Ierodoties frontē, kareivji konstatējuši medicīniskā un materiālā nodrošinājuma problēmas, kā rezultātā nolēmuši atteikties no dalības kaujas operācijās.

Galu galā viņus kopā ar aptuveni vēl 280 citiem kareivjiem, kas atteicās karot, ieslēdza pagrabā. Pagrabā šie cilvēki necilvēcīgos apstākļos turēti divas nedēļas.

Ieslodzījuma laikā šiem cilvēkiem regulāri tika draudēts un uz viņiem tika izdarīts psiholoģisks spiediens.

Starp pagrabā ieslodzītajiem cilvēkiem bijuši arī mobilizētie.

Pēc militārā dienesta kontrakta beigām visi līgumkareivji aizvesti uz Rostovas apgabalu Krievijā, savukārt mobilizētie palikuši pagrabā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu