Bērnu ēdināšanu kavējuma dēļ varēs atcelt līdz septiņiem rītā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas dome šodien, 30. novembrī, nolēma grozīt saistošos noteikumus, ļaujot ēdinātājiem vēlāk pieteikt bērna kavējumu.

Līdz šim par kavējumu vecākiem vai pilngadīgajam skolēnam bija pienākums informēt ēdinātāju līdz iepriekšējās dienas plkst. 21, bet turpmāk to varēs darīt līdz pat aktuālās dienas plkst. 7.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde informēja, šāda kārtība ieviesta, lai nodrošinātu racionālu resursu izlietojumu un pārtikas atkritumu samazināšanu, kā arī ņemot vērā izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma sniedzēju darba organizācijas specifiku.

Lai pārskatītu ēdināšanas pakalpojuma atteikuma laiku un procesu uzlabošanas iespējas, pašvaldība turpināja sadarboties ar Izglītības iestāžu ēdinātāju asociācijas, vecāku biedrības "Vecāki par izglītību" un organizācijas "Mammamuntetiem.lv" pārstāvjiem.

No budžeta līdzekļiem pilnā apmērā sedz ēdināšanas izdevumus 1. - 4. klašu skolēniem un izglītojamiem, kuru ģimenes atzītas par trūcīgām, maznodrošinātām vai ir reģistrētas Rīgas ģimeņu atbalsta reģistrā, kā arī bāreņiem, invalīdiem un bērniem, kuru aprūpes pienākumu vecāki nepilda. Tikmēr audzēkņiem, kuriem nav sociālā statusa, pašvaldība ēdināšanas pakalpojumu līdzfinansē - 1,15 eiro skolās un divus eiro pirmsskolās.

Platformā "pusdienlaiks.lv", kas nodrošina sadarbību starp ēdināšanas pakalpojuma sniedzējiem un izglītojamo vecākiem, tiek administrēti 80% audzēkņu dati.

Kā ziņots, no oktobra Rīgas skolās un bērnudārzos lielai daļai skolēnu noteikts līdzmaksājums. Izmaiņas attiecas uz 249 Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm jeb vairāk nekā 93 000 audzēkņu.

Būtiski ir uzsvērt, ka, lai grozījumi saistošajos noteikumos “Kārtība, kādā Rīgas pašvaldība nodrošina izglītojamo ēdināšanas pakalpojuma līdzfinansējumu” stātos spēkā, vēl ir nepieciešams Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) saskaņojums un publikācija oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu