Lielbritānija papildina Krievijas "melno sarakstu"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: SERGEY PIVOVAROV/REUTERS

Lielbritānija papildinājusi Krievijas sankciju sarakstu, cita starpā nosakot sankcijas vairākām amatpersonām un vairāku Krievijas reģionu gubernatoriem, kas atbildīgi par pilsoņu mobilizāciju karam Ukrainā, trešdien pavēstīja Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

Sankciju saraksts papildināts ar 22 fiziskām personām.

Viņu vidū ir premjerministra vietnieks Deniss Manturovs, kurš ir atbildīgs par Krievijas ieroču nozares pārraudzību un mobilizēto karavīru ekipēšanu.

Sankcijas noteiktas arī desmit gubernatoriem un reģionu vadītājiem. To skaitā ir Dagestānas, Ingušijas un Kalmikijas vadītāji, kas ir nabadzīgākās Krievijas etniskās republikas, no kurām ir iesaukts ievērojams skaits iedzīvotāju.

Tāpat sankcijas noteiktas Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta direktoram Arkādijam Gostevam un Rostovas apgabala Federālā sodu izpildes dienesta priekšniekam Dmitrijam Bezrukiham.

Bezrukihs un Gostevs esot cieši sadarbojušies ar Putinam pietuvināto oligarhu un algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, lai ar cietumniekiem papildinātu grupējuma rindas karam Ukrainā.

Sankcijas noteiktas arī Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Ellai Pamfilovai un Rostovas reģionālās vēlēšanu komisijas vadītājam Andrejam Burovam, kuri abi bija atbildīgi par viltus referendumu organizēšanu Ukrainā. Pamfilova arī ir aktīvi atbalstījusi Krievijas pilsoņu piespiedu mobilizāciju.

Sankcijās paredzēts aizliegums iebraukt Lielbritānijā, aktīvu iesaldēšana, kā arī ierobežojumi darījumiem ar organizācijām, kas saistītas ar "melnā saraksta" cilvēkiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu