VIDEO ⟩ Uzpildes stacijā Rīgā izvietoti Kremli slavinoši simboli (10)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

Ukraiņu izcelsmes rīdzinieks Arsēnijs raidījumam "Bez tabu" pavēstījis, ka automašīnu gāzes uzpildes stacijas Rīgā, Pārdaugavā, darbinieku telpās atrodas Kremļa varu slavinoši simboli un atribūti. 

Arsēnijs, kura vecāki dzimuši Ukrainā, bet pats dzimis Latvijā, pāris gadus strādā auto gāzes uzpildes stacijā Rīgā, Vienības gatvē.

Arsēnijs raidījumam stāstīja, ka strādā priekšnieka Ruslana pakļautībā bez darba līguma. Viņš sacījis, ka jau ilgstoši darba telpas "izrotātas" ar vairākiem Krievijas varu slavinošiem simboliem un atribūtiem. Tajās pie kases strādā priekšnieks, stāstīja Arsēnijs.

Arsēnija pavadībā raidījuma komanda iekļuva telpā, kur izlikti vairāki Krievijas karogi, pie sienas piekārts izgriezums no avīzes, kurā attēlota agresorvalsts diktatora Vladimira Putina ģīmetne, zem kuras uzdrukāts "mēs balsojam par Putinu!".

Telpā atrodama arī Georga lente un atsauksmju un ieteikumu grāmata Kremlim, Vladimiram Putinam.

Arsēnijs saka: "Šis viss mani aizvaino. Krievija iznīcina manu tautu, kultūru. Esmu dzimis Latvijā, mīlu savu dzimteni, bet esmu Ukrainas izcelsmes.

Ja man nebūtu slima mamma, brauktu uz Ukrainu palīdzēt kā brīvprātīgais, bet mamma nestaigā, nevaru pamest viņu. Tas viss šeit [uzpildes stacijas darba telpā] ir ļoti ilgi. Vairākkārt esmu teicis, lai novāc, bet nekādas jēgas sacītajam."

Konkrētā uzpildes stacija kādu laiku vairs nedarbojas, jo tajā notiek remontdarbi, drīzumā priekšnieks Ruslans plāno atjaunot tās darbību, stāstīja Arsēnijs.

Ziņas sniegtas arī Valsts drošības dienestam, kas vēsta: "Varam apstiprināt, ka VDD šā gada 23. novembrī ir saņēmis minētās personas iesniegumu un sācis šā gadījuma izvērtēšanu atbilstoši savai kompetencei. Ņemot vērā minēto, patlaban VDD no plašākiem komentāriem atturēsies."

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu