Novembra vidū Latvijas oranžās groza bumbas fanus pārsteidza ziņa, ka Latvijas basketbola savienība (LBS) izskata iespēju valstsvienības sastāvu pastiprināt ar naturalizētu spēlētāju. Tās pašas dienas ietvaros, pēc ziņas parādīšanās medijos, LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss izskanējušo informāciju noliedza. Bet, kā zināms, nav dūmu bez uguns. Uz brīdi iztēlosimies, ka LBS tomēr izvēlēsies iet naturalizācijas ceļu... Kāds izskatītos perfektais kandidāts un kādi būtu atlases kritēriji?

Naturalizācija pēdējos gados Eiropas izlasēs ja ne gluži kļuvusi par normu, tad par biežu praksi pavisam noteikti. Vispirms ielūkosimies, kuri Eiropas basketbola spilgtākie vārdi jau ir aizņemti. Paskatīsimies uz naturalizētajiem spēlētājiem, kuri piedalījās "EuroBasket 2022" jeb 2022. gada Eiropas čempionātā.

SpēlētājsValstsvienība
Dī BostsBulgārija
Tāduss MakfadensGruzija 
Maikls HopkinssUngārija
Kendriks PerijsMelnkalne
Entonijs SlotersPolija
Maiks TobijsSlovēnija
Džons RobertsonsBosnija un Hercegovina
Džeilens SmitsHorvātija
Lorenzo BraunsSpānija
Šeins LarkinsTurcija

Turcijas izlases sakarā jāatzīmē, ka šīs valsts pilsonība ir arī Skotijam Vilbekinam, kurš ir viens no labākajiem Eiropas klubu līmeņa aizsargiem.

Analizējot Latvijas izlases sastāvu, papildinājumu, visticamāk, vajadzētu saspēles vadītāja pozīcijā, jo mūsdienās izlašu un klubu sekmes lielā mērā nosaka šī pozīcija...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp