Okupantiem ir problēmas ar Ukrainas infrastruktūras iznīcināšanas stratēģijas efektivitāti (1)

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SipaPress/SCANPIX

Krievijas stratēģija Ukrainas kritiskās infrastruktūras iznīcināšanai nav tik efektīva, kā to varēja gaidīt, secināts jaunākajā Lielbritānijas izlūkdienesta ziņojumā par stāvokli Ukrainas frontēs.

"Sākot ar 2022.gada oktobri, Krievija ir atkārtoti uzbrukusi Ukrainas elektroenerģijas sadales tīklam, galvenokārt ar spārnotajām raķetēm. Tas, iespējams, ir pirmais piemērs Krievijas mēģinājumam īstenot koncepciju par stratēģiskām operācijām kritisko mērķu iznīcināšanai, kas ir galvenā sastāvdaļa militārajā doktrīnā, ko tā ir pieņēmusi pēdējos gados," teikts britu ziņojumā.

Krievijas koncepcija ietver tāla darbības rādiusa raķešu izmantošanu, lai uzbruktu ienaidnieka valsts kritiskajai infrastruktūrai, nevis tās bruņotajiem spēkiem, lai demoralizētu iedzīvotājus un galu galā piespiestu valsts vadību kapitulēt.

Krievijas uzbrukumi turpina izraisīt elektroenerģijas deficītu, radot ciešanas Ukrainas iedzīvotājiem, norādīts ziņojumā.

Tomēr šīs stratēģijas efektivitāte, iespējams, nav nemaz tik liela, jo Krievija jau ir iztērējusi ievērojamu daļu savu raķešu, kas derīgas uzbrukumiem taktiskajiem mērķiem. Turklāt, tā kā Ukraina ir veiksmīgi mobilizējusies deviņos kara mēnešos, šīs operācijas materiālais un psiholoģiskais efekts, visticamāk, būs mazāks nekā tad, ja tā būtu īstenota kara sākumā, uzskata britu izlūkdienests.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu