VIDEO ⟩ Bēgot no Hersonas, Krievijas spēki pametuši artilērijas uguns vadības transportlīdzekli "Rheostat" (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Novembra sākumā Krievijas karaspēks Ukrainā pameta Hersonu. Vairākas dienas pēc šā notikuma internetā parādījās ar dronu filmēts video, kurā tiek apsekota iepriekš okupēta teritorija. Tajā iemūžināts okupantu artilērijas uguns vadības transportlīdzeklis "Rheostat", kas pamests kaujas laukā.

Pēc Ukrainas mediju rīcībā esošās informācijas tā ir 1B119 "Rheostat" tehnikas vienība.

"Rheostat" ietilpst pašgājēju artilērijas vienību 1B181 automatizēto uguns vadības vienību kompleksā. Tā galvenais mērķis ir gaisa spēku pašgājēja artilērijas izlūkošana un uguns vadība, jo īpaši 2C9 "Nona", 2C23 "Nona-SVK" un 2C31 "Vena" ieroču stiprinājumi.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka kopš okupantu noziedzīgā kara sākuma Krievija zaudējusi jau vairākus desmitus šādu transportlīdzekļu.

"Rheostat" ir labi zināmi Ukrainas militārpersonām. Tos parasti izmanto paredzētajam mērķim Krievijas bruņoto spēku artilērijas vienībās. Ukrainas spēku plānā ir atjaunot šo tehnikas vienību un izmantot to savā labā.

Ukrainas mediji ziņo, ka šī pavisam noteikti nav no jaunākajām tehnikām, jo pirmie "Rheostat" eksemplāri radīti jau pirms 40 gadiem.

Šis transportlīdzeklis ir veidots uz BTR-D bāzes, kas ir padomju gaisa desanta daudzfunkcionāls kāpurķēžu bruņutransportieris. Tam ir metināts alumīnija sakausējuma korpuss, kas apbruņots ar pretložu un pretšķembu bruņām.

Tam ir lūkas, pa kurām tiek šauts uz pretinieku. Tāpat kā BTR-D, arī šis transportlīdzeklis var peldēt ar ātrumu 10 kilometri stundā. Savukārt uz šosejas šis astoņas tonnas smagais transportlīdzeklis var pārvietoties ar 60 kilometriem stundā un nobraukt līdz 500 kilometriem bez degvielas uzpildes.

Pateicoties hidropneimatiskajai balstiekārtai, transportlīdzekļa klīrenss svārstās no 10 līdz 45 centimetriem. Automašīnas apkalpe sastāv no četriem līdz sešiem cilvēkiem.

Uguns kontrolei 1B119 ir aprīkots ar tanku navigācijas aprīkojumu, izlūkošanas radara staciju, artilērijas kompasu, lāzerartilērijas tālmēri, nakts redzamības ierīci, topogrāfisko atskaites aprīkojumu, sakaru līdzekļiem un citām papildus lietām.

Kā vēsta Krievijas masu mediji, 2019. gadā Krievijas desantnieki saņēma Rjazaņas radiorūpnīcā ražoto modernizēto transportlīdzekļu 1В119-1 "Rheostat-1" partiju. Tajā ietilpst uzlabota "optika", digitālās radiostacijas un datorizētas vadības un informācijas apstrādes sistēmas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu