VIDEO ⟩ Par braukšanu reibumā virs 1,5 promilēm jau sākti 14 kriminālprocesi. Vairākos gadījums konfiscēti arī auto

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Kopš 25. novembra par braukšanu reibumā, alkohola koncentrācijai asinīs pārsniedzot 1,5 promiles, vadītājiem piemērojama kriminālatbildība un auto konfiskācija. Pirmajās dienās kriminālprocess sākts jau pret 14 dzērājšoferiem, pusei – konfiscēts auto, vēsta LTV raidījums "Dienas ziņas".

Jau pirmajā naktī, kopš stājās spēkā kriminālatbildība par braukšanu lielā reibumā, apturēti tika divi vadītāji Latgalē. Līdz otrdienas rītam kopā apturēti 14 vadītāji, kuriem alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Visvairāk to bijis Rīgā.

Par visiem 14 gadījumiem Valsts policija sākusi kriminālprocesus, un vadītājiem draud cietumsods uz laiku līdz vienam gadam, probācijas uzraudzība, sabiedriskais darbs vai naudas sods.

Gadījumos, kad dzērājšoferis nav auto īpašnieks, auto tiek atdots tā īpašniekam, bet no dzērājšofera pieprasīs auto vērtību.

Visos 14 gadījumos reibumā esošais vadītājs aizturēts un nogādāts iecirknī. Policijā norādīja, ka pieķerto dzērājšoferu skaits šajās brīvdienās bijis līdzīgs kā iepriekšējās, neskatoties uz to, ka daļa vadītāju zināja, ka par braukšanu reibumā tagad draud kriminālatbildība.

Plašāk "Dienas ziņas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu