Zviedrijas biatlonistes pārliecinoši triumfē Pasaules kausa posma stafetē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas biatlonistes ceturtdien Kontiolahti izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmā posma 4x6 kilometru stafetē.

Zviedrijas komandas pirmo posmu veica Linna Pēšone, kura bija otrā ātrākā trasē, zaudējot tikai norvēģietei Karulīnei Ofigstai Knotenei, taču pēc otrā posma kurā trasē devās zviedriete Anna Magnusone, Zviedrija bija pat ārpus labāko trijnieka. Atlikušos divus posmus veica Elvīra un Hanna Ēbergas, kuras bija ātrākās un atnesa Zviedrijai panākumu.

Zviedrietes, izmantojot sešas rezerves patronas, izvairījās no soda apļiem, finišu sasniedza pēc stundas 14 minūtēm un 59,8 sekundēm.

Otro vietu izcīnīja Vācijas četrinieks, kas arī lika lietā sešas rezerves patronas, taču piekāpās uzvarētājām finišā 28,1 sekundi. Trešajā pozīcijā ierindojās norvēģietes, kuras, lai neveiktu soda apļus, izmantoja trīs rezerves patronas, tomēr finišu sasniedza par 31,5 sekundēm vēlāk nekā Zviedrijas biatlonistes.

Uz starta stājās 17 sieviešu komandas.

Vīriešu konkurencē, apsteidzot tuvākos sekotājus par vairāk nekā 40 sekundēm, uzvaru izcīnīja Norvēģijas biatlonisti.

Ne sieviešu, ne vīriešu konkurencē nestartēja Latvijas vienības.

Sestdien vēl notiks sacensības sprintā - vīriešiem desmit kilometru, bet sievietēm 7,5 kilometru distancē. Pirmais PK posms noslēgsies svētdien, kad paredzēta iedzīšana, vīriešiem sacenšoties 12,5 kilometrus garā distancē, bet sievietēm - desmit kilometros.

Otrais PK posms no 8. līdz 11. decembrim notiks Austrijas trasē Hohfilcenē, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts 16.-19. martā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu