Aptauja: Krievu vidū samazinājies kara atbalstītāju skaits (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti pret Krievijas iebrukumu Ukrainā
Protesti pret Krievijas iebrukumu Ukrainā Foto: LAURENT GILLIERON/EPA

Samazinājies to krievu skaits, kas atbalsta Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, liecina slēgtā aptauja, kuras rezultāti nonākuši tīmekļa izdevuma "Meduza" rīcībā.

Saskaņā ar aptauju, kuru pēc Kremļa pasūtījuma veicis Federālais apsardzes dienests (FSO) un kuras rezultāti paredzēti tikai iekšējai lietošanai, 55% krievu iestājas par miera sarunām ar Ukrainu, bet kara turpināšanu atbalsta tikai 25% respondentu.

Tas visumā sakrīt ar tās aptaujas rezultātiem, kuru oktobrī veica neatkarīgais sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Levadas centrs".

Saskaņā ar to 57% aptaujāto izteikušies ka atbalsta vai drīzāk atbalsta miera sarunas, bet kara turpināšanu atbalstījuši 27%.

Kā liecina FSO slēgtās aptaujas, atbalsts karam sarucis īpaši pēdējā laikā. Vēl jūlijā par mieru ar Ukrainu iestājās tikai 30% krievu.

Kā izteikušies divi no "Meduza" avotiem, kas ir tuvu stāvoši diktatora Vladimira Putina administrācijai, šī iemesla dēļ Krievijas varasiestādes plāno ierobežot atklāto aptauju skaitu, kurās tiek uzdoti jautājumi par respondentu attieksmi pret karu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu