Pasaules kausā kļūs zināmas vēl divas astotdaļfinālistes

CopyDraugiem X Whatsapp
Šveices futbolisti
Šveices futbolisti Foto: EPA/Scanpix

Šodien Pasaules kausa finālturnīrā futbolā tiks noskaidrotas astotdaļfinālistes G un H apakšgrupās, kurās vietu izslēgšanas spēlēs jau nodrošinājusi Brazīlija un Portugāle.

Plkst. 17 pēc Latvijas laika H apakšgrupā Vakrā tiksies Gana un Urugvaja, bet Dohā - Portugāle un Dienvidkoreja. Plkst. 21 spēkosies G apakšgrupas komandas, Serbijai tiekoties ar Šveici un Brazīlijai - ar Kamerūnu. 

H apakšgrupā pēc divām spēļu kārtām pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Portugāle, kas jau iekļuvusi astotdaļfinālā. Ganai ir trīs punkti, bet Urugvajai un Dienvidkorejai ir pa vienam punktam.

Portugāle ar 3:2 svinēja uzvaru pār Ganu un ar 2:0 pieveica Urugvaju. Dienvidkoreja ar Urugvaju spēlēja 0:0, bet Ganai zaudēja ar 2:3.

Vienīgajā savstarpējā cīņā Pasaules kausa mačos Dienvidkoreja 2002. gadā savā laukumā pieveica Portugāli ar 1:0.

Urugvajas un Ganas duelī vienīgajā spēlē 2010. gada Pasaules kausā DĀR Urugvaja Ganu ceturtdaļfinālā pēc 1:1 papildlaikā pieveica vien pēcspēles sitienos (4:2).

Pēc divām spēļu kārtām G apakšgrupas līdere ir Brazīlija ar sešiem punktiem, kas jau iekļuvusi astotdaļfinālā. Šveicieši ar trim punktiem ir otrie, bet Kamerūna un Serbija tikušas pie viena punkta.

Brazīlija ar 2:0 ir pārspējusi Serbiju un ar 1:0 - Šveici. Kamerūna pirmajā mačā ar 0:1 zaudēja Šveicei, bet otrajā spēlēja 3:3 ar Serbiju.

Brazīlija ar Kamerūnu tikusies četrkārt, trīsreiz uzvarot. 1994. gada Pasaules kausā Brazīlija grupā uzvarēja ar 3:0, 2001. gada FIFA Konfederāciju kausā svinēja uzvaru ar 2:0, divus gadus vēlāk šajā pašā turnīrā vienīgo reizi uzvarēja Kamerūna (1:0), bet 2014. gada Pasaules kausa finālturnīrā savā laukumā ar 4:1 pārāka bija Brazīlija.

Serbija ar Šveici tikusies vienreiz, pirms četriem gadiem Pasaules kausa E grupā ar 2:1 uzvarot Šveicei.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūst astotdaļfinālā un turpina cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu