VIDEO ⟩ "Zebra" testē jaunos policijas auto, tos būs grūtāk atpazīt (29)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Millere/LETA

Daudzi ceļu satiksmes dalībnieki šādu auto vēl nav redzējuši, un daudzi, visticamāk, arī nevēlētos to redzēt. Raidījums "Zebra" testē jauno ceļu policijas spēkratu.

Sagaidāms, ka uz Latvijas ceļiem parādīsies ne viens vien šāds "Volkswagen" markas automobilis. Šie jaudīgie spēkrati aprīkoti ar radaru, kas uz ekrāna salonā zibens ātrumā parāda satiksmē braucošo automašīnu datus – braukšanas ātrumu, numuru, tehnisko apskati, OCTA u.c. Tāpat auto aprīkoti arī ar piecām kamerām, kas spēj fiksēt pārkāpumus dažādos rakursos.

Salīdzinājumā ar vecākiem ceļu policijas auto jaunajām mašīnām vēl mazāk ir pamanāms likumsargu specifiskais aprīkojums, piemēram, antenas un mirgojošās gaismas. Līdz ar to kustībā esošu transporta līdzekli būs visai sarežģīti atpazīt. Ceļu policisti atzīst, ka šobrīd satiksmes dalībnieki jaunos spēkratus vēl neatpazīst un sajūta ir kā braucot ar vienkāšu civilo auto.

Likumsargi norāda, ka ik pa laikam tiek atsvaidzinātas iemaņas sporta trasē, lai varētu veikt pakaļdzīšanos. Tā ka no likumsargiem labāk pat nemēģināt aizbēgt.

Plašāk "Zebras" sižetā!

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu