Video un foto ⟩ Kā pāris centimetri (milimetri?) izšķīra Japānas un Vācijas futbolistu likteni (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Katarā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā ceturtdien E apakšgrupas spēles sarūpēja elpu aizraujošu intrigu. Vien pāris centimetri, varbūt pat tikai milimetri, izšķīra Japānas un Vācijas futbolistu likteni.

Jau vēstīts, ka grupu turnīra noslēdzošajā spēļu kārtā Japāna ar 2:1 pārspēja Spāniju un Vācija ar 4:2 uzveica Kostariku.

Japānas labā otros vārtus spēles 51. minūtē guva Ao Tanaka. Mirkli pirms tam izskatījās, ka bumba bija šķērsojusi laukuma gala līniju, tāpēc vārti nebūtu jāskaita.

Tomēr ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību varēja pārliecināties un noteikt, ka bumba nebija pilnībā šķērsojusi laukuma gala līniju.

Internetā šī spēles epizode sacēlusi vētru, jo fotoattēlos izskatās, ka bumba ir pāri līnijai. Lūk, situāciju skaidrojošs video.

Šī epizode lielā mērā izšķīra Japānas un Vācijas futbolistu likteni. Ja japāņi būtu nospēlējuši neizšķirti 1:1 ar spāņiem, tad astotdaļfinālam kvalificētos Vācija.

Kaut arī savstarpējā spēlē Japāna uzveica Vāciju, vienāda punktu skaita gadījumā pirmais kritērijs ir gūto un zaudēto vārtu attiecība. Vācijai būtu +1, Japānai 0.

Standings provided by Sofascore

Tomēr astotdaļfinālā no E apakšgrupas spēlēs Japāna un Spānija, bet Vācijai un Kostarikai turnīrs ir noslēdzies.

5. decembrī astotdaļfinālā Japāna spēkosies ar Horvātiju, bet dienu vēlāk Spānija cīnīsies pret Maroku.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu