FOTO ⟩ Policija Rīgā uziet nelikumīgu elektronisko cigarešu izgatavošanas vietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Rīgā nelikumīgā elektronisko cigarešu izgatavošanas vietā atsavinātas preces 1,8 miljonu eiro vērtībā, informēja Valsts policija.

26.novembrī likumsargi Rīgā, kādam tirdzniecības objektam piekritīgās telpās un personu dzīvesvietās, veica kopumā septiņas kratīšanas. Kratīšanu laikā policisti izņēma vairāk kā 38 000 vienreiz lietojamo elektronisko cigarešu.

Tāpat tika izņemtas aptuveni 2,9 tonnas nikotīnu saturoša šķidruma, kas atradās 30 litru tilpuma tvertnēs, un 915 litrus lietošanai gatavas nikotīnu saturošas produkcijas, kas bija iepildīta realizācijai paredzētās pudelītēs pa 10 un 20 mililitriem.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka elektroniskās cigaretes tika pārdotas interneta vietnē, maldinot pircējus, ka tās tirgo uzņēmums, kas atrodas ārpus Latvijas. Patiesībā piedāvātā prece tika izgatavota Rīgā.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka nikotīnu saturošie šķidrumi, kas atradās liela tilpuma tvertnēs, iespējams, tika iegādāti vairumtirdzniecības uzņēmumā ārpus Latvijas. Tie bija paredzēti uzpildīšanai elektroniskajās cigaretēs turpat veikalam piederošajās telpās.

Izmeklēšanas gaitā netika iegūti dokumenti vai sertifikāti, kas apliecinātu tvertnēs esošā šķidrumu sastāvu, tāpēc nav iespējams pārliecināties par šķidruma izcelsmi, izgatavošanas veidu un sastāvu, uzsver policija. Līdz ar to arī nav zināma ietekme uz cilvēka veselību, lietojot piedāvāto produkciju.

Kā atzīmē policija, kratīšanu laikā izņemtā šķidruma, kas satur nikotīnu, apjoms ir iespaidīgs - ar to varētu uzpildīt aptuveni divus miljonus elektronisko cigarešu.

Tāpat konstatēts, ka uzņēmumam nebija licences akcīzes preču tirdzniecībai, kā arī tirdzniecības telpas nebija reģistrētas kā akcīzes preču noliktava.

Policija aplēsusi, ka kopējā izņemtās preces vērtība šī brīža Latvijas tirgū varētu sasniegt aptuveni 1,8 miljonus eiro.

Kriminālprocesā aizturēti 1978. un 1987.gadā dzimuši vīrieši, kuri ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietā. Abām personām piemērots aizdomās turētā statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu