ASV pievieno "Vagner" reliģiskās brīvības pārkāpēju melnajam sarakstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dmitri Lovetsky

ASV piektdien pievienoja kreiso režīmu pārvaldītās valstis Kubu un Nikaragvu un Krievijas algotņu grupējumu "Vagner" starptautiskās reliģiskās brīvības pārkāpēju melnajam sarakstam, paverot iespēju jaunu sankciju noteikšanai.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņoja, ka grupējums "Vagner" pievienots šim sarakstam par tā iesaistīšanos cilvēktiesību pārkāpumos Centrālāfrikas Republikā, kur notiekošajai asinsizliešanai ir reliģiski motīvi.

Kuba un Nikaragva jau ir pakļautas ASV sankcijām, bet to pievienošana šim sarakstam var nozīmēt jaunu sankciju noteikšanu.

Blinkens saglabāja reliģiskās brīvības pārkāpēju melnajā sarakstā arī visas valstis, kas tajā atradās jau pērn - Eritreju, Irānu, Krieviju, Ķīnu, Mjanmu, Pakistānu, Saūda Arābiju, Tadžikistānu, Turkmenistānu un Ziemeļkoreju.

Nikaragvas autoritārais prezidents Daniels Ortega ir īstenojis represijas pret katoļu baznīcu, apsūdzot to 2018.gada pret valdību vērsto protestu atbalstīšanā.

Ziņojumā par Kubu ASV Valsts departaments ir atzīmējis vardarbību un Kubas reliģisko līderu arestus par viņu lomu sabiedriskos protestos, kā arī ierobežojumus neatzītu protestantu baznīcu darbībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu