Ugunsdzēsējiem daudz darba neiztīrītu skursteņu dēļ (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Foto: Zane Bitere / LETA

Ugunsdzēsējiem daudz darba joprojām sagādā neiztīrīti skursteņi, kuros aizdegas sodrēji, pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma septiņus izsaukumus, kur dzīvojamo māju dūmvados dega sodrēji.

VUGD norāda, ka katru gadu ugunsdzēsēji dzēš vairāk nekā 500 ugunsgrēkus, kad netīrītos skursteņos deg sodrēji. Nereti karstums un dzirksteles no dūmvada iekļūstot jumta konstrukcijās, izraisot plašus un postošus ugunsgrēkus. Dienests mudina ievērot piesardzību, izmantojot apkures ierīces un iekārtas, kā arī iztīrīt sodrējus no skursteņiem.

Kā ziņots, vakar vakarā Rīgā, Daugavpils ielā, izcēlies ugunsgrēks piecstāvu dzīvojamā mājā, kur trešajā stāvā dega dzīvoklis 40 kvadrātmetru platība un ceturtā stāva dzīvokļa grīda desmit kvadrātmetru platībā.

No ēkas ar glābšanas masku palīdzību ugunsdzēsēji izglāba 12 cilvēkus, no kuriem seši ugunsgrēkā cieta. Ugunsgrēkā cieta arī viens ugunsdzēsējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta apskates spēja turpināt darbu. Dzēšanas darbi tika pabeigti aptuveni sešu stundu laikā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 41 izsaukumu: 14 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 - uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu