Izlūkdienests: Krievija vēlas ieņemt Bahmutu par katru cenu, ieguldot nesamērīgi daudz spēku (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: YASUYOSHI CHIBA

Krievija vēlas ieņemt Ukrainas austrumu pilsētu Bahmutu par katru cenu, ieguldot šajā uzdevumā nesamērīgi daudz spēku un līdzekļu, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā publiskajā ziņojumā par situāciju Ukrainas frontēs.

Ievērojama daļa Krievijas sauszemes spēku un uguns jaudas joprojām ir koncentrēti gar 15 kilometru garo frontes līniju netālu no Bahmutas pilsētas Doneckas apgabalā, un mērķis ir ieņemt pilsētu.

Acīmredzot Krievija plāno pilsētu ielenkt, pamazām virzoties uz ziemeļiem un dienvidiem no tās. Pēdējās dienās Krievijas spēki ir nedaudz pavirzījušies uz dienvidiem un tagad cenšas nostiprināties atsevišķos placdarmos.

Augusta sākumā uzbrukums Bahmutai kļuva par Krievijas pavēlniecības prioritāti. Pilsētas ieņemšanai nebūtu lielas operatīvās vērtības, taču tas potenciāli ļautu Krievijai apdraudēt apkaimes lielākās pilsētas - Kramatorsku un Slovjansku.

Bahmutas ofensīva Krievijai izmaksā nesamērīgi daudz salīdzinājumā ar iespējamiem ieguvumiem. Acīmredzot pilsētas ieņemšanai Krievijas vadībai ir galvenokārt simboliska politiska nozīme, secina izlūkdienests.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu