Futbola leģendai Pelē sākta paliatīvā aprūpe (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Pelē
Pelē Foto: Reuters/ScanPix

Brazīlijas futbola ikona Pelē ir pārvietots uz paliatīvo aprūpi slimnīcā. Pelē vairs nelīdz ķīmijterapija, vēsta ārvalstu mediji. 

Nedēļas sākumā tika ziņots, ka Pelē ir elpceļu infekcija un viņš turpinās uzturēties slimnīcā. Ārstniecības iestādē viņš ievietots otrdien, 29. novembrī.

Ceturtdien, 1. decembrī, Pelē "Instagram" rakstīja, ka priecājas saņemt pozitīvas ziņas. Futbolists pateicās Katarai par izteikto cieņu viņam. Redzams, ka pilsētā izvietoti uzraksti, kas vēl ātru atveseļošanos. 

2021. gada rudenī Pelē tika veikta resnās zarnas vēža operācija. Operācija 80 gadus vecajam brazīlietim veikta vienā no Sanpaulu slimnīcām.

Iepriekš Pelē paziņojumā sociālajā tīklā "Instagram" noraidīja, ka viņš būtu paģībis un tādējādi nogādāts slimnīcā, sakot, ka viņam tika veiktas parastas pārbaudes.

Bijušo futbolistu pēdējos gados skārušas dažādas veselības problēmas, piemēram, aizpērn viņam operācijas laikā tika izņemti nierakmeņi. Veselības problēmu dēļ viņš 2016. gadā viņš nevarēja iedegt Riodežaneiro olimpisko spēļu lāpu.

Vēl 2014. gadā brazīlietis nonāca intensīvajā aprūpē pēc tam, kad viņam sākās problēmas ar nierēm.

Pelē trīs reizes savas karjeras laikā kopā ar Brazīlijas valstsvienību triumfēja Pasaules kausa izcīņā. Viņš vairākās aptaujās tika atzīts par pagājušā gadsimta labāko futbolistu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu