Anglija apliecina favorītes statusu un sasniedz ceturtdaļfinālu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pārliecinoši Pasaules kausa (PK) izcīņas ceturtdaļfinālu svētdien sasniedza Anglijas futbola izlase, kas astotdaļfinālā ar 3:0 (2:0) apspēlēja Senegālas valstsvienību. Cīņā par iekļūšanu pusfinālā Anglija spēkiem mērosies ar 2018. gada čempioni Franciju.

Pasaules kausa futbolā

Anglijas labā vārtus guva Džordans Hendersons, Harijs Keins un Bukajo Saka.

Sākot uzbrukumu no savas aizsardzības zonas, angļi ar vairākām piespēlēm pārvarēja centru, un tālāk Keins piespēlēja Džūdam Belingemam. Viņš ieskrēja soda laukumā, un, piespēlējot nedaudz uz aizmuguri, bumbu saņēma Hendersons, kuram atlika to raidīt vārtos, 38. minūtē izvirzot vadībā Angliju.

Vēl pēc desmit minūtēm kompensācijas laikā Belingems pārtvēra senegāliešu piespēli un izveidoja pretuzbrukumu, kurā bumba vispirms nonāca pie Fila Foudena, bet pēc tam pie Keina, kurš to spēcīgi sita garām Senegālas vārtsargam Eduāram Mendī un dubultoja Anglijas pārsvaru.

Savukārt 57. minūtē angļiem izdevās panākt 3:0, gūstot vārtus līdzīgi kā otros. Ātrā pretuzbrukumā tieši pretī Senegālas vārtiem Bukajo Saka saņēma piespēli no Foudena un raidīja bumbu senegāliešu vārtos.

Anglija ceturtdaļfinālā stāsies pretī Francijai, kas dienas pirmajā spēlē ar 3:1 uzvarēja Poliju.

Sestdien noskaidrojās pirmās ceturtdaļfinālistes - Nīderlande un Argentīna, kas savā starpā cīnīsies par ceļazīmi uz pusfinālu.

Pirmdien astotdaļfinālos Japāna tiksies ar Horvātiju un Dienvidkoreja ar Brazīliju, noskaidrojot vēl vienu ceturtdaļfināla pāri. Pēdējās labāko astoņnieka izlases kļūs zināmas otrdien, kad Maroka cīnīsies ar Spāniju un Portugāle ar Šveici.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002. gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026. gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Anglijas izlases sastāvs: Džordans Pikfords, Kails Volkers, Lūks Šovs, Džons Stounss (Ēriks Daiers, 76. minūte), Harijs Magvairs, Deklans Raiss, Džordans Hendersons (Kelvins Filipss, 82. minūte), Džūds Belingems (Meisons Maunts, 76. minūte), Harijs Keins, Bukajo Saka (Markuss Rešfords, 65. minūte), Fils Foudens (Džeks Grīlišs, 65. minūte).

Senegālas izlases sastāvs: Eduārs Mendī, Kalidū Kulibalī, Izmails Džeikobss (Fodē Ballo-Turē, 84. minūte), Jusufs Sabalī, Abdū Diallo, Nampaliss Mendī, Patē Siss (Pape Gejs, 46. minūte), Krepins Diata (Pape Matars Sarrs, 46. minūte), Ismaila Sarrs, Bulaje Dia (Famarā Djediū, 72. minūte), Ilimāns Ndiajē (Bamba Djengs, 46. minūte).

Uz augšu