Pēc raķetes uzbrukuma Izraēlas armija veic gaisa triecienus Gazas joslā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gazas pilsēta
Gazas pilsēta Foto: Ashraf Amra

Izraēlas gaisa spēki svētdienas rītā uzbrukuši vairākiem mērķiem Gazas joslā pēc tam, kad iepriekš uz Izraēlas pierobežu tika palaista raķete.

Izraēlas armija paziņoja, ka triecienos trāpīts Gazas joslā valdošās palestīniešu organizācijas "Hamas" "galvenajam raķešu ražošanas objektam" un "Hamas" tunelim piekrastes joslas dienvidos.

Triecieni veikti pēc tam, kad palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas sestdienas vakarā palaida raķeti uz Izraēlas pierobežu. Tas bija pirmais tāda veida incidents mēneša laikā.

Izraēlas armija apliecināja, ka pretraķešu aizsardzības sistēma nav iedarbināta un nav saņemta informācija par cietušajiem vai īpašuma bojāšanu.

Novembra sākumā no Gazas joslas uz Izraēlu tika palaistas vairākas raķetes.

Ceturtdien Izraēlas armijas operācijā Jordānas upes rietumkrastā tika nogalināti divi teroristu organizācijas "Islāma džihāds" kaujinieki. "Islāma džihāds" ir Gazas joslā īpaši aktīvs grupējums, kas nereti īsteno raķešu uzbrukumus.,

Situācija okupētajā Rietumkrastā jau vairākus mēnešus ir saspringta. Pēc vairākiem uzbrukumiem izraēļiem, kas sākās martā, Izraēlas armija pastiprinājusi reidus.

Palestīniešu veselības ministrijas dati liecina, ka šogad saistībā ar militārām operācijām, sadursmēm vai savējo uzbrukumiem miruši 159 palestīnieši. Izraēlā un Rietumkrastā šogad uzbrukumos nogalināts 31 civiliedzīvotājs un drošības spēku pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu