VIDEO ⟩ Šoferis ziņo par regulārām avārijām pie Brasas tilta, kurās iesaistīti "Rīgas satiksmes" autobusi (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Raidījuma "Bez tabu" skatītājs Mareks Rīgā regulāri mēro ceļu pa Gaujas ielu. Viņš pie Brasas tilta novērojis vairākas nepilnības satiksmes organizācijā šajā vietā.

"Kopš ir sācis kursēt 11T autobuss, es esmu novērojis vismaz 10 avārijas. Iesākoties tumšajam laikam, avārijas ir biežāk," stāsta Mareks.

Kamēr notiek Brasas tilta remonts, 11. tramvaja satiksme te nav iespējama, tāpēc ir izveidots autobusa maršruts 11T. Un tieši šajā vietā sabiedriskā transporta vadītāji, kā to atļauj ceļu satiksmes noteikumi, brauc "zem ķieģeļa". Savukārt krustojumā aiz pieturas, kur citiem autovadītājiem ir jādod ceļš, rodas pieminētās avārijas.

Skatītājs uzsver, ka lielākoties sadursmēs iesaistīts tieši sabiedriskais transports. Nelielajā Gaujas ielas posmā vasarā satiksmi organizēt palīdzēja līnijas, taču šobrīd, kad ceļa horizontālais apzīmējums jau padzisis un mūs arī aplaimojis sniegs, situācija kļuvusi bīstama.

"Šajā posmā esošā satiksmes organizācijas izmaiņas ir korektas. Un autovadītājiem ir jāņem vērā izvietotās ceļazīmes. Šī satiksmes organizācija ir saskaņota ar "Latvijas Valsts ceļiem"," skaidro Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods. Papildus vadstatņus, kas uzskatāmāk atdalītu pretējās braukšanas joslas, izvietot neesot plānots – tas vēl vairāk sašaurināšot jau tā šauro brauktuvi.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu