Zināmi pretendenti uz "Lielā Kristapa" balvām

Antra Feldmane
, TVNET Kultūra | Izklaide redaktore
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Preses konferencē 5. decembrī izziņoti nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" pretendenti. Visvairāk – kopā 12 – nomināciju saņēmusi Viestura Kairiša filma "Janvāris", kas pirmizrādi piedzīvoja šī gada 11. novembrī.

Filma "Janvāris" pretendē uz galveno balvu – "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma", bet Viesturs Kairišs nominēts labākā režisora "Kristapam".

Foto: Publicitātes foto

Filma saņēmusi arī nominācijas kategorijās "Labākais scenārists", "Labākais spēlfilmas operators", "Labākais aktieris galvenajā lomā" - Kārlis Arnolds Avots, "Labākā aktrise otrā plāna lomā" - Baiba Broka un Alise Dzene, "Labākais filmas mākslinieks", "Labākais kostīmu mākslinieks", "Labākais grima mākslinieks", "Labākais skaņu režisors", "Labākais montāžas režisors".

Aika Karapetjana filma "Sema ceļojumi" pretentē uz 11 "Lielā Kristapa" balvām.

Desmit nominācijas saņēmusi brāļu Ābeļu filma "Nemierīgie prāti", kas arī konkurēs galvenajās kategorijās "Labākā pilnmetrāžas spēlfilma" un "Labākais spēlfilmas režisors".

Par aktierdarbu novērtēti arī abi filmas brāļi – Mārcis Lācis un Toms Auniņš. Tāpat filma nominēta vairākās tehniskajās kategorijās – par filmas mākslinieka, kostīmu mākslinieka, grima mākslinieka, komponista un skaņu režisora darbu.

Uz "Labākās pilnmetrāžas spēlfilmas" balvu pretendē arī Lindas Oltes filma "Māsas", kas kopumā saņēmusi septiņas nominācijas un Uģa Oltes "Upurga", kurai arī septiņas nominācijas.

Balva par mūža ieguldījumu filmu mākslā tiks piešķirta kino dramaturgam Alvim Lapiņam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu