VIDEO ⟩ "Kamenīte", kas nodrošina Ukrainas prettanku raķešu sistēmas operatoru mobilitāti (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pirms Ukrainas bruņoto spēku mobilizācijas šis transportlīdzeklis bija parasts vieglais auto, kas, spriežot pēc dizaina un šasijas, ir PSRS ražojums. Tiesa, šobrīd šī "kamenīte" palīdz Ukrainas aizstāvjiem cīnīties pret okupantiem. 

Auto nokļuva vienā no mehanizētajām sauszemes karaspēka vienībām, kas šobrīd aktīvi cīnās pret Krievijas karavīriem Bahmutas pusē. Automobilis nodrošina prettanku raķešu sistēmu operatoru mobilitāti.

"Tā ir brīvprātīgo piegādāta mašīna. Diemžēl nav zināms, kā viņa nonākusi līdz mums," stāsta anonīms karavīrs.

Auto esot ļoti mobils un ātri nogādā karavīrus frontes līnijā. Lai gūtu pārsvaru, Ukrainas aizstāvjiem bieži vien nākas doties uz vietām, kur reti kurš spētu nokļūt, taču ar šo auto tas ir iespējams. Karavīri slavē spēkrata manevrētspējas pa purvainām vietām.

Prettanku raķešu sistēmu operatorus mobilitātei apgādā ar ar tādiem transportlīdzekļiem kā bagiji vai kvadricikli, kas spēj pārvadāt divus karavīrus un pašu kompleksu ar raķetēm.

Atsevišķos gadījumos raķetes iespējams palaist pat no transportlīdzekļa. Tieši šā iemesla dēļ bagiju rāmis tiek pielāgots un izgatavots no izturīga materiāla.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu