Video ⟩ Putins pie mersedesa stūres apmeklējis sprādzienā cietušo Krimas tiltu (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Putins pie mersedesa stūres apmeklējis sprādzienā cietušo Krimas tiltu
Putins pie mersedesa stūres apmeklējis sprādzienā cietušo Krimas tiltu Foto: Ekrānuzņēmums/Meduza

Pirmdien, 5. decembrī, Kremļa kontrolētie mediji ziņoja par Vladimira Putina braucienu uz Krimas tiltu Kerčas šaurumā. Putins pāri tiltam pārbraucis ar "Mercedes-Benz" markas automašīnu, noklausījies Krievijas vicepremjera Marata Husnulina ziņojumu un licis "novest tiltu līdz ideālam stāvoklim", informē Krievijas neatkarīgais medijs "Meduza".

TVNET jau vēstīja, ka sestdien, 8. oktobrī, ap plkst. 6 uz Krimas tilta, kas savieno Krieviju ar okupēto Krimas pussalu, saskaņā ar oficiālo versiju, eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena cisternas ar degvielu. Tika ziņots par četriem bojāgājušajiem.

Putins sprādzienu nosauca par "teroristu uzbrukumu" un vainoja tajā Ukrainas izlūkdienestus, taču Ukrainas prezidenta padomnieks Mihailo Podoļaks norādīja, ka sprādzienu ir sarīkojuši paši krievi.

Divas dienas pēc sprādziena Krievija sāka plaša apjoma raķešu triecienus Ukrainas teritorijai, uzbrūkot gan militārās, gan arī kritiskās infrastruktūras objektiem. Kā ziņo Ukrainas varasiestādes, lielāko triecienu valsts enerģētikas sektoram kopš kara sākuma Krievijas armija deva 15. novembrī. Vairāku raķešu triecienu rezultātā bojājumi tika nodarīti visām lielākajām termo- un hidroelektrostacijām.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu