LOK norāda uz krāpšanos "Trīs zvaigžņu balvas" tautas balsojumā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"Trīs zvaigžņu balva"
"Trīs zvaigžņu balva" Foto: Latvijas Olimpiskā komiteja (publicitātes foto)

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) atklājusi krāpšanos "Trīs zvaigžņu balvas" tautas balsojumā, organizācija otrdien informēja sociālās saziņas vietnē "Twitter".

"Mēs novērtējam vēlmi uzvarēt "Trīs zvaigžņu balvas" tautas balsojumā un pateicamies par balsotāju aktivitāti, tomēr olimpiskā kustība ir par godīgu spēli. Tamdēļ šobrīd risinām tehniskos jautājumus, lai balsis, kuras radītas ar scriptu/botu palīdzību, tiktu anulētas," teikts LOK paziņojumā.

Tautas balsojums šobrīd rit, tajā iespējams izvēlēties labākos deviņās nominācijās: gada sporta federācija, gada pašvaldība sportā, gada treneris/-e, gada paralimpiskais sportists/-e, gada sporta komanda, gada mazā sporta komanda, gada sportists/-e tehniskajos sporta veidos, gada sportiste, gada sportists.

Balsojums vietnē "triszvaigznubalva.lv" ilgs līdz 9. decembrim. 

Kandidātus pirmajā kārtā izvirzīja plašs sporta sabiedrības un nozares profesionāļu loks, ieskaitot atzītās olimpiskās un neolimpiskās federācijas, sporta organizācijas un sporta žurnālistus. Saskaitot pirmajā kārtā iegūtās balsis, žūrija apstiprināja deviņu nomināciju kandidātus, kas ir ieguvuši visvairāk balsu un tālāk tiek virzīti tautas balsojumam.

Uz gada sportista balvu pretendē Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks kamaniņu sportā komandu stafetē Kristers Aparjods, skeletonists Martins Dukurs, basketbolisti Rihards Lomažs un Kristaps Porziņģis, kā arī daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

Savukārt par gada sportistes balvu cīnīsies distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, pludmales volejboliste Tīna Graudiņa, tenisiste Aļona Ostapenko, šķēpmetēja Līna Mūze un kamaniņu sportiste Elīza Tīruma, kura Pekinas spēlēs tika pie bronzas medaļas komandu stafetē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu